Renault Megane 1.8 Break: moter schakelt laat over van benzine naar gas bij koud weer

Bouwjaar: 2001

Waarom schakelt mijn auto bij koud(er) weer (minder dan 10-12 graden) pas na 10 tot 15 km over van benzine naar gas? Dit is het enige probleem, voor de rest loopt de auto prima. Als het warmer is schakelt de motor na ongeveer 500 meter al over. De km-stand bedraagt pas rond 97.000.

hvdpol

Geplaatst door hvdpol (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

hij schakeld pas over als de motor op temp is dus als de lambdasonde regelt dus weet niet of je je er druk over moet maken .anders een keer uitlaten lezen bij een gasinbouw station

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ben geen expert met gas. Maar een lambdasonde werkt redelijk snel, zeker bij een 2001 model; zeg na 2 of 3 kilometer. Ook de motortemperatuur zou na 2 of 3 km hoog genoeg moeten zijn.
De oorzaak weet ik niet maar er zou een probleem met het benzine systeem kunnen zijn. Motor uit laten lezen bij dealer en gas-installatie uit laten lezen bij gas-specialist, dan weet je meer.

Sindala (0), 18 jaar geleden

Ik heb een Scenic '97 met G3 Eurogas en die schakeld in de winter binnen een kilometer ook al over zomer ook na ongeveer 300-500 meter.
Zou bijna denken dat er iets met de thermostaat is... of de sensor voor de gas temp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.