Renault Espace RT 2.2i: knipperend laadstroomlampje

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

Hallo,

Bij mijn Espace (bouwjaar 1993) knippert het laadstroomlampje. Soms heel kort, soms blijft het geruime tijd aan. Niet zachtjes, maar op de volle sterkte.
Dan zou je dus verwachten dat de accuspanning ook zou zakken als het lampje aan is. Echter: met kachel, achterruitverwarming en verlichting ingeschakeld blijft de accuspanning ongeveer 14 Volt.

Als ik de witte+gele bedrading aan het stekertje op de achterzijde van de dynamo beweeg, gaat het lampje aan en uit. Lijkt dus op een slecht contact, en de fastons in het stekertje heb ik daarom reeds aangeknepen; heeft helaas geen effect.

Als de motor flink toeren maakt (>3500 rpm) lijkt het lampje uit te blijven. Als het lampje brand gaat het soms weer uit als de aanjager wordt ingeschakeld.

De dynamo is in het voorjaar gereviseerd omdat er toen het zelfde probleem in zat en we dachten dat het aan de koolborstels zou liggen. Maar nu (enkele 1000-en km later) is het probleem er nog/weer.

Kan iemand me zeggen waardoor het knipperen van het lampje veroorzaakt kan worden?

Harry Wing

Geplaatst door Harry Wing (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

bilion (0), 17 jaar geleden

Hallo Harry,

Heb zelf ook een Espace. Ik ken het verschijnsel. Was helaas in beide gevallen een voorbode voor een kapotte dynamo. Heb je de dynamo laten reviseren of heb je een ruildynamo gekocht? De tweede keer bij mij was gelukkig wel binnen de garantie periode (1 jaar) en is dus zonder kosten weer vervangen. Heb zelf goede ervaring met Bosch Auto Electro, Wooldriksweg 138a, in Enschede. Ze meten eerst je hele auto door alvorens tot een definiteif besluit te komen. Mochten ze tot de conclusie komen dat je dynamo weer kapot is en je koopt bij hun een ruildynamo dan krijg je de kosten van de meting in mindering en de ruildynamo heeft ook een garantie van een jaar. Mocht je geen nieuwe dynamo nodig hebben dan kunnen ze in ieder geval misschien vertellen wat de oorzaak van het probleem is.

Groet en veel succes, Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.