Renault Scenic: Knipperlichten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Mijn vriendin heeft een 8-tal maanden geleden een Renault Megane Scenic van het jaar 1998 in occasie gekocht.
Tot voor enkele weken geen enkel probleem gehad. Sinds kort gaat het linker knipperlicht SOMS niet. De ene dag wel, de andere dag niet. Soms in één en dezelfde rit enkele keren wel en enkele keren niet. Soms terwijl het knipperlicht aanligt slaat hij ook af en aan. Zou de oorzaak bij de knipperrelais of bij de knipperschakelaar liggen? De garagist denkt de schakelaar (wel redelijk duur!), een vriend denkt dat het de relais is. Wat kunnen we doen?

Groetjes,

Claude

kiv02

Geplaatst door kiv02 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

claude ik denk aan de schakelaar of de stekker aansluiting op de schakelaar want rechts heb je geen probleem en dan gebruik je het zelfde relais.

groetjes jan.

kiv02 (0), 17 jaar geleden

Hallo Jan, gisteren werd de knipperschakelaar vernieuwd (170.00 €), toen heeft ze geen problemen ondervonden maar vandaag had ze weer hetzelfde probleem. Dus zal het probleem toch elders te zoeken zijn denk ik. Misschien toch de knipperelais?

groetjes,

Claude.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja dat zou je dan wel gaan denken alleen zo raar dat je allen links dat probleem hebt maar ja je moet wat dus dan maar het knipperlicht relais.
als het dat ook niet is zo je ook nog kunnen denken aan de alarm licht schakelaar als die niet goed door geeft dan heb je misschien ook dat probleem.
misschien verstandig om eerst eens de alarmlichtschakelaar een flink aantal keer in tedrukken zodat daarin de contacten weer een beetje schoon zijn.

groetjes jan.

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij de linkervoordeur zit onder de plastic rand een verbindingsstekker die wil ook wel eens problemen geven. Al twee keer gehad even stekker los en inspuiten en klaar was het. Misschien dat het bij jou ook zo is.
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.