Renault 5: Koelingprobleem Renault 5 GT TURBO

Bouwjaar: 1990

Hallo, heb mijn GTT koelt niet., heb er een andere motor in gehangen en hij loopt prima alleen wordt hij heet..
Thermostaat werkt, radiateur niet verstopt, kachel wordt warm en er komt water via waterpomp retour in het expansievat (dus waterpomp ok?)
Koppakking lijkt ok, olie en water zien er perfect uit...

Heb maar 1 ontluchtigingsnippel op de dikke slang van de radiateur zitten, ontlucht dmv hard blazen op expansievat waardoor er een straal water uit kwam, dus naar mijn idee goed ontlucht.


Er brand ook continue een rood lampje op mijn koeltemp.meter ook al is de motor nog koud.., ik weet het niet meer waar ik moet zoeken iemand een idee????

Groet jack en bedankt alvast voor de moeite!!

jackel

Geplaatst door jackel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

AS1 (105), 14 jaar geleden

controleer eens alle massaaansluitingen. Ik vermoed dat de koeling wel goed is maar dat je op het verkeerde been wordt gezet.

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

op de kachelslang zit ook een nippel voor ontluchting

jackel (0), 14 jaar geleden

Het was idd iets electrisch. Vanmorgen draaide ik de sleutel om en de temp.meter sloeg meteen uit met een koude motor! Bleek dus de temp.sensor te zijn, die vervangen en lampje was ook meteen weg.

De kachelslang is ooit vervangen voor een exemplaar zonder nippel dus heb er maar 1 waar ik het mee moet doen!

Enige wat hij nou niet doet is dat hij de ventilator niet aanzet als het te warm word., dit zit em in de thermokoppel in de radiateur? Als ik die doorlus draait t vennetje wel..

Bedankt voor de reacties!

AS1 (105), 14 jaar geleden

[quote=jackel]Het was idd iets electrisch. Vanmorgen draaide ik de sleutel om en de temp.meter sloeg meteen uit met een koude motor! Bleek dus de temp.sensor te zijn, die vervangen en lampje was ook meteen weg.[/quote]
ah toch gecombineerd. Dialogys is niet duidelijk in welke sensors van toepassing zijn.

[quote=jackel]Enige wat hij nou niet doet is dat hij de ventilator niet aanzet als het te warm word., dit zit em in de thermokoppel in de radiateur? Als ik die doorlus draait t vennetje wel..[/quote]
juist, dan zal die kapot zijn. Theoretisch kan je radiateur toch (gedeeltelijk) verstopt zijn maar de schakelaar eerst vervangen ligt wel voor de hand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 5 of stel zelf een nieuwe vraag.