Renault Megane-Scenic: Koelventilator radiateur

Bouwjaar: 1999

Ik ben in het bezit van een Megane-Scenic 1.9 Tdi met airco uit 1999. Wie kan mij vertellen hoe ik de ventilator kan testen of deze wel aanslaat bij een warme motor. Ik heb mijn twijfels of deze wel werkt. Vroeger kon je gewoon de 2 draadjes doorverbinden van het Termocontact, maar deze stekker heeft 3 aansluitingen en doorverbinden werkt niet. Wie kan mij helpen?

Jelle60

Geplaatst door Jelle60 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

laat de motor stationair lopen tot de koelmotor aanslaat. dit duurt wel even bij een diesel. houdt wel gelijk de motor temp meter in de gaten

Jelle60 (0), 19 jaar geleden

Bedankt, ik weet dat je zo kan testen maar als dit niet werkt en de temperatuur loopt toch te hoog op,kunnen er meer elektrische oorzaken zijn. Heb me laten vertellen dat deze koelventilator 2 standen heeft en deze werkt in combinatie met de boordcomputer met de daarbij behorende sensoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.