Renault Espace: koelventilatoren bij radiateur blijven draaien

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: F3R 2.0 ltr. automaat

Help, de Alfaspecialist heeft een "vreemd" merk op de brug! Het gaat om een Espace 2.0 automaat bj. 98, F3R motor (8 klepper) met airco. Als het contact uit staat blijven de koelventilatoren doordraaien totdat de accu leeg is. De motortemp. wordt niet te hoog maar als de koelventilatoren aanslaan blijven ze draaien, maar ook weer niet altijd. Airco werkt ook normaal. Kan iemand mij helpen ?
Alvast bedankt, groeten Arie Vreugdenhil A-Repair

A-Repair42

Geplaatst door A-Repair42 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Ongetwijfeld een relais die blijft hangen. Deze zitten in de relaiskast naast de accu. Weet zo uit m'n hoofd niet welke maar daar zal een Alfaspecialist zeker wel uitkomen.

A-Repair42 (0) PRO, 17 jaar geleden

Beste Henk, bedankt voor je snelle reactie! Ik ga dit relais controleren/vernieuwen.
Ik meld me weer. Groeten, Arie

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

zitten die relais niet in het koelvinhuis??

marcel1 (0) PRO, 17 jaar geleden

De relais zitten idd in het koelvinhuis,en het komt nog wel eens voor dat deze blijven "plakken"

A-Repair42 (0) PRO, 17 jaar geleden

De betreffende relais zitten in de relaiskast naast de accu aan de bestuurderszijde van de auto. Ik heb een gele en een kleine grijze vernieuwd, het probleem lijkt nu verholpen. Bedankt voor de reacties, groeten, Arie Vreugdenhil A-Repair

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.