Renault Twingo: koelvin draait constant

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1149cc

Wij hebben het probleem dat de koelvin direkt begint te draaien als je de motor start ook bij koude motor.

De relais heb ik getest en die zijn goed, misschien is het de temperatuur opnemer die kan ik niet goed door meten. Het is een sensor met 3 draden. De auto geeft geen storing via het dashboard en rijdt verder prima.

Bovenste slang vanaf de thermostaat wordt goed warm de onderste handwarm.

Iemand een tip waar ik moet zoeken.

wiechert

Geplaatst door wiechert (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

dit moet haast wel de temp.sensor in de radiateur zijn

erik007 (0), 16 jaar geleden

idd de sensor denk ik
maar hij koelt wel goed zo denk ik

wiechert (0), 16 jaar geleden

Ik heb goed gekeken maar in de radiateur zit geen sensor, de meeste auto's hebben er een in de radiateur en en sensor in het blok. Ik vind alleen maar een sensor op het blok, ik zal de sensor op het blok vervangen en dan meld ik mij wel weer of het probleem opgelost is.
In ieder geval heb ik genoeg koeling zoals vermeld

wiechert (0), 16 jaar geleden

Ik heb vanavond nog even allerlei testjes gedaan. Ik zie 2 sensoren op het blok die allebeide met de koeling te maken hebben. De eerste zit vlakbij het thermostaathuis deze staat niet in verbinding met het relais en gaat denk ik rechtstreeks naar de computer.
Als ik de stekkers van de sensoren afhaal blijft de koelvin nog steeds draaien. Alleen als ik het relais eruithaal stopt hij er mee. Volgens mij hebben de sensoren dan geen invloed op het draaien van de koelvin omdat hij zowel met de stekkers erop als eraf blijft draaien.

Michel vd Hoek (0), 16 jaar geleden

is je relais wel goed? even kapje eraf. Mischien is het veertje slap of is ie vastgesmolten...

michel

wiechert (0), 16 jaar geleden

Ja het relais is goed, als ik het relais eruit haal en weer terugzet hoor je hem duidelijk schakelen. Maar ik zal hem even loshalen is niet zo'n groot karwei.

wiechert (0), 16 jaar geleden

Probleem opgelost was inderdaad de sensor. Bedankt allemaal voor jullie reakties.

Wiechert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.