Renault 19: Koelvloeistof aftappen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 8 klepper

Hallo allemaal

Ik heb een renault 19 cabriolet

Nu wil ik de koelvloeistof aftappen en verversen maar ik kan nergens een aftap plug vinden en waar moet ik hem weer vullen


Het koppelings pendaal gaat ook er zwaar de kabel loopt wel soepel wat kan dit wezen



b.v.d.

krummel

Geplaatst door krummel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

AS1 (105), 15 jaar geleden

Onderste slang v/d radiateur afkoppelen om af te tappen. Waarschijnlijk zit er een herbruikbare dikke klem omheen die je met een tang moet open knijpen.

Vullen: ontluchtingsnippels openen. Vullen via het expansievat. Nippels sluiten zodra kvs zonder luchtbellen eruit loopt. Daarna warm laten lopen totdat koelfan aanslaat. Afvullen.

krummel (0), 15 jaar geleden

u zegt onluchting nippels
ik zie er maar een
vanuit bestuurders positie gezien rechts boven aan de radiateur
waar moet er dan nog een zitten

b.v.d

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Vaak ook nog 1 in 1 van de kachelslangen.

Gr.

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij mijn 1.8 8 klepper heb ik de nippels op de kachelslangen ook nooit kunnen vinden. Ik heb na het opniew vullen gewoon de nippel bij de radiateur goed ontlucht en daarna de motor gestart en warm laten lopen totdat de fan twee keer in kwam. Hou tijdens het warmlopen het nivo goed in de gaten en evt bijvullen.

Let er wel op dat je de juiste koelvloeistof gebruikt, dit is kritisch i.v.m. de gebruikte metalen. Volgens mij moet er een SP12 van kroonoil of vergelijkbaar op.

Koppeling, als de kabel en automatisch stelmechnisme goed werkt zal het de koppeling zelf zijn die zwaar gaat. Is trouwens ook bekend van de 1.8 motoren.

Wellicht kun je hier nog meer info vinden http://www.renault19world.de/

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.