Renault 0: koelvloeistof afzuigunit

wij hebben onlangs een apparaat in handen gekregen dat dient voor het afpersen,afzuigen, vullen en ontluchten van koelsystemen. Het betreft hier een origineel renault equipment. Mijn vraag is of er iemand is die met dit toestel gewerkt heeft en zijn ervaring met ons wil delen. Enige toelichting op het werken met dit apparaat is ook van harte welkom.

M.vr.gr jan

jan4911

Geplaatst door jan4911 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit apparaat is bij Renault in gebruik genomen bij de introductie van de M9R motor omdat anders de koelwaterkanalen in de cilinderkop niet te ontluchten zijn.

In het begin moet je ff aan het apparaat wennen maar daarna wil je nooit weer anders. Echt een top apparaat!!

Bij het vacumeren van het koelsysteem moet je er wel goed op letten dat er geen vloeistof wordt mee gezogen en dat de vloeistofafscheider na elk gebruik geledigt wordt.

jan4911 (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste Henk,

Blij te horen dat je goede ervaringen hebt met dit apparaat. Is het inderdaad mogelijk om hiermee een koelcircuit leeg te maken of is het alleen bedoelt om af te vullen, af te persen en te ontluchten.
Als je in het bezit bent van een (RENAULT) handleiding of als je wat toelichting wil geven over het gebruik en de mogelijkheden van dit apparaat dan hoor ik dat graag van je.

Henk Nobach (0) PRO, 15 jaar geleden

Beslist niet gebruiken voor het koelcircuit leegmaken. Een handleiding zal ik je ff mailen.

Je email-adres is niet zichtbaar.

jan4911 (0) PRO, 15 jaar geleden

Sorry Henk,

foutje in de administratie. Als het goed is kun je mijn email-adres nu zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.