Renault Clio: koelvloeistof raakt leeg

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo heren
Ik heb namelijk een probleem
Mijn koelvloeistof raakt op maar ik weet helaas niet waar het eruit loopt heb namelijk mijn slangen nagekeken maar daar heb ik niks kunnen vinden.
als ik me reservoir vul helemaal vol tot aan het maximum loopt die helft eruit.
Als het de koppakking zou zijn zou ik in principe tog witte rook uit me uitlaat krijgen
soms heb ik dat de auto niet goed stationair loopt dat hij dus beeje stottert
wat kunnen de oorzaken zijn volgens jullie
me kachelradiator zou dat ook kunnen ik heb namelijk eerst van dat zand erin gegooid die een kleine lekkage zou moeten stoppen maar dat heeft niet egt veel geholpen.

Ik hoop meer info hierover te krijgen

Mvg.Jari

m.jari

Geplaatst door m.jari (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Theo Sparenburg (5), 13 jaar geleden

Dat spul om lekken te stoppen helpt slecht en levert heel vaak alleen maar meer problemen op. Beter is het lek op te sporen. Laat het systeem eens bij een garage onder druk zetten. Dan weet je al wat meer. Ook kunnen ze daar een "snuffeltest" uitvoeren. Deze test wijst uit of een koppakking defect is. Uiteraard kan hij ook bij de kachelkraan lekken. Druktest zal dat dan wel laten zien. Niet goed stationair lopen kan ook door koelvloeistof in de cilinder(s) (lekke koppakking) komen.



vr.gr. Theo

Ed Ang (0), 13 jaar geleden

Niet ondenkbaar: is er geen luchtbel? De laatste keer dat de koelvloeistof is ververst, hoeveel liter is er in gegaan? Bij de Laguna kan er geloof ik een kleine 6 in, bij een Clio weet ik niet. Het kan dus zijn dat de luchtbel langzaam aan aan het wegtrekken is, waardoor deze dus plaats maakt voor koelvloeistof.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.