Renault Laguna: Koelwatertemperatuurmeter

Bouwjaar: 2000

Hallo, wie heeft ervaring met meerdere laguna,s en weet waar normaal de koelwatertemperatuurmeter hoort te staan? Van mijn 1.8 16V LPG G3 staat de meter exact in het midden van de schaal maar zakt met koud weer een streepje. Wagen houdt nu pluim aan de uitlaat onder de -2 °C.Na enige tijd snelweg is de pluim wel weg maar komt snel terug bij lagere snelheden. Geen koelwatergebruik.

busje

Geplaatst door busje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Die pluim bij dit soort weer is vrij normaal, zeker op LPG.
Koelwater lijkt me goed.

busje (0), 18 jaar geleden

Hoi, Pieter, waarom is een pluim op lpg normaal ? Is dat anders dan op benzine ?

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Omdat bij de verbranding van een koolwaterstof (bv LPG, benzine etc.) nou eenmaal water ontstaat. Bij een lage buitentemperatuur condenseert de waterdamp en dan krijg je zo'n pluim.

busje (0), 18 jaar geleden

Heren, dat van die verbranding en vorming van waterdamp snap ik, alleen is dit nu specifiek anders op lpg ? Als ik om me heen kijk, ter vergelijking, ben ik de enige met die pluim en dat vind ik vreemd. Normaal gaat die pluim weg bij een warme motor en komt pas bij extreem lage buitentemperaturen weer terug. Ik heb het dus vaker dan de meeste auto,s. wat vind Henkie van de temperatuur op de meter ?

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij verbranding van LPG ontstaat nagenoeg alleen maar CO2 en H2O, bij benzine verbranding ontstaat er ook nog andere stoffen. Hierdoor geeft LPG veel meer waterdamp. Als de motor goed warm (niet alleen koelwater..) is moet het wel nagenoeg weg zijn anders is er iets anders aan de hand.

Sindala (0), 18 jaar geleden

Mijn ervaring zou ik letten op de temperatuur van de inblaas luchtverwarming binnen. Metertje in het ventilatierooster.
Blaast deze als de motor goed warm is tegen de 60 graden is het prima, anders zou ik thermostaat vervangen.
Die blies bij mij toen niet hoger dan 40 graden (Scenic 97) en staat nu op het derde streepje van onder ipv de tweede.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.