Renault Laguna: Koelwaterverlies

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Auto verbruikt behoorlijk koelwater, maar geen lekkage te vinden. Ervaringen met lekke kop (of koppakking?)

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (160) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

beunhaasrenault (0) PRO, 13 jaar geleden

deze types hebben (bijna) nooit een lekke kop.

jappie (0) PRO, 13 jaar geleden

het kan ook een lekke kachelradiateur zijn die zit recht bij je gaspendaal..is het daar niet vochtig bij de mat,,koppaking gaan eigenlijk nooit lek..en als hij veel gebruikt rookt hij ook uit de uitlaat..
en heb je ook druk op het sytseem gezet,,want vaak is het moeilijk te zien...

Siem Bijman (160) PRO, 13 jaar geleden

Heb zelf nog niet gekeken, maar klant kwam met deze opmerking bij ons en ook dat er al door diverse mensen onderzoek was gedaan. Dus met jullie opmerkingen gaan we zelf eerdaasgs eens kijken.

Thx.

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

een 2.2 kan koelwater verliezen via de waterpomp .dit loopt dan in het carter ,dit zou te zien moeten zijn aan de peilstok

Siem Bijman (160) PRO, 13 jaar geleden

Klant is 2 weken terug langs geweest en toen hebben we het oliepeil gechecked en ook het koelwaternivo. Beide stonden goed, maar klant gaf aan dat hij dacht dat het koelwaternivo te laag stond. Is ook lastig te beoordelen, maar we hadden afgesproken er niets bij te goien en het in de gaten te houden. Gisteren weer langs gereden en stond het koelwater nog op hetzelfde nivo.

Vermoedt nu dat hij te vol werd gedaan en het overtollige eruit werd gegooid. Blijven het in de gaten houden, maar had al wel 2000 km weer gereden dus....

Thx voor de tips jongens!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.