Renault Megane: kop vlakken megane coupé 1,6 16v

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: k4m-700

goededag,zit een beetje in de knoei qua vlakken van de kop,lees op verschillende fora dat je deze kop niet mag vlakken nu is de vraag klopt dit,de kop is niet krom maar dacht als ik nu toch bezig ben met de kleppen waarom ook niet de kop vlakken,de reden dat ik met de kleppen bezig ben was dat de riem geknapt was en 8 kleppen krom waren,mag deze kop gevlakt worden ja of nee wie heeft hier ervaring mee,het lijkt mij raar dat je de kop niet mag vlakken.

flow

Geplaatst door flow , lid sinds 17 jaar geleden

10 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Ik heb zo een zelfde motor in mijn auto , en daar is de kop ook van gevlakt , geen probleem al 100.000 km.
Het zou kunnen ,dat als er teveel af gaat , dat je dan een dikkere koppakking moet monteren , er zijn merken waarbij ik dat wel ken.
Als hij niet krom is , zal wat er af gaat minimaal zijn , en begin je weer fris .

Ralf_Jensen PRO, 8 jaar geleden

Als deze niet krom is, waarom wil je die vlakke kop, dan toch vlakken.??
Met een rei controleren of deze misschien sabelkrom is.

flow, 8 jaar geleden

nee kop is totaal niet krom,(mes liniaal) hij is niet heet gereden maar zag een paar beschadigingen,eigenlijk niet de reden waard,een andere reden is dat die iets meer compressie zou hebben? maar de vraag was eigenlijk mag je deze kop vlakken.

Ralf_Jensen PRO, 8 jaar geleden

Als die cilinderkop van jouw is, dan mag je dat. Maar of het zinvol is ..... ?? Compressie verhoging is te verwaarlozen.

flow, 8 jaar geleden

maakt het wat uit van wie die kop is, het materiaal waaruit die gemaakt is blijft het zelfde ,en nee cilinderkop is niet van mij,ik wilde hem alleen vlakken omdat er diepe afdrukken in staan van de pakking,dus wat u zegt! mag ik hem gewoon vlakken,mits die van mij is.Snap het even niet.

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Vlakken dat ding , en gaan met die banaan , dit gaat nergens meer over.
Diepe afdrukken krijg je met een schuurpapiertje niet weg , overleg anders gewoon even met het bedrijf waar je hem wilt laten vlakken, die kunnen je dat allemaal haarfijn uitleggen.

flow, 6 jaar geleden

heb alle diepe afdrukken op gevuld met j/b welt 24 uur laten drogen en daarna afgewerkt met fijne waterproof schuurpapier,alles afmonteerd en draaien als een klokje voor een week eigenaar heeft een botsing gehad en auto is totallos.

Ralf_Jensen PRO, 6 jaar geleden

Dan was zijn vreugde maar van korte duur. Jammer.

antie-dealer PRO, 6 jaar geleden

[quote=alanzlodi]eigenaar heeft een botsing gehad en auto is totallos.[/quote]
Maar aan het niet of wel vlakken zal het niet gelegen hebben.

flow, 6 jaar geleden

nee heb de kop niet gevlakt was ook niet nodig,blokje liep echt als een klokje,en week erop tot aan de voorruit inelkaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.