Renault Laguna: Koppeling Laguna 1.6 16v 2002 88 dkm grijpt erg laat aan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,

Ik heb vorige week een Renault Laguna 1.6 16v Grand Tour op lpg g3 particulier gekocht. De auto heeft 88000 km gereden.

op zich geen problemen mee, alleen de koppeling grijpt heel erg laat aan. Pedaal moet bijna geheel omhoog komen. Volgens de dealer kan het niet aan de koppelingsplaten liggen, die worden vrijwel nooit vervangen, ook niet bij 2 ton. Of er moet al zo raar in gereden zijn.

hij slipt verder niet trouwens.

Is het normaal bij de Laguna van dit type dat de koppeling zo laat aangrijpt of zal de vorige eigenaar de koppeling bijna gesloopt hebben en kan ik binnenkort een raparatie tegemoet zien??

alvast dank.

martijn75

Geplaatst door martijn75 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sgm (0), 18 jaar geleden

Bij mijn auto (Laguna 1.8 16V G3, 180.000km) is het precies hetzelfde. Lijkt niets aan de hand en volgens mijn garage (geen dealer en ook niet waar de auto gekocht is) is er niets aan de had. Het is ook al een 20.000km stabiel.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Komt wel vaker voor bij dit type. Als ie niet slipt mooi zo laten. Maar het geeft wel aan dat het slijtage proces zijn sporen reeds heeft achtergelaten.

Sytze

busje (0), 18 jaar geleden

Hoi, ik heb vorige jaar bij mijn 1.8 18V van het vorige type (laguna 1 phase 2 bj 2000) , de koppeling laten vervangen omdat ik ook vond dat ie te laat aangreep. Met de vakantie voor de deur vond ik dat wel zo prettig.
Na de reparatie was er dus niks !!!!! veranderd, oude platen zagen er nog prima uit, en nieuwe platen met drukgroep grijpen weer net zo laat aan, ik ga er dus vanuit dat dit bij deze motor/bak hoort. (mijn vorige Laguna had het ook net zo )
Er zijn verschillende truukjes om koppeling te testen, in zijn drie met de handrem aan moet bij koppeling op laten komen de motor snel afslaan, bij 80 in zijn 4of 5 ontkoppelen, veel gas geven, en dan koppeling met een klap op laten komen, dan moet het toerental snel weer naar normaal zakken, als het vrij lang naijlt, slipt de koppeling door, dit vereist een beetje gevoel.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.