Renault Megane: koppeling vervangen

Bouwjaar: 1996

Beste collega's
kan iemand mij vertellen of er iets speciaals is als voorzorg bij het vervangen van een koppeling van een megane 1400cc benzine.Is misschien een voorbarige vraag maar ik heb ooit al eens een boite mogen opendoen omdat er een sattelietwieltje van het differentieel was verschoven.Daarom vraag ik jullie advies Moeten de cardanflensen uit de boite, is het noodzakelijk dat ik er de boiteolie eerst aflaat (ik denk dat ge dat nog kunt bij deze reeksen), zoja welke type boitolie gebruik jullie bij deze modellen en hoeveel. Ik dan jullie alvast voor de goede tips

formotion3115

Geplaatst door formotion3115 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Voor de Nederlanders: boite = versnellingsbak!!

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

geen speciaale dingen nodig gewoon standaard garage gereedschap .sommigen halen hem via de onder zijde eruit andere via de boven zijde (motor en bak )
kunt de bakolie gewoon aftappen en daarna vullen via de plug aan de voor zijde .vullen tot ie eruit loopt +- 3,2 liter 75 w 80.
de aandrijf assen komen compleet uit de bak vandaar dat je moet aftappen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.