Renault Megane: Slaat niet meteen aan!

Bouwjaar: 2001

Ik heb een Megane 1.9 dti, de motor slaat wel aan maar niet gelijk(koude start). Ik moet zeg maar doorstarten. Wat mij opvalt is dat als het erg vochtig weer is de motor wel in 1 keer aanslaat. Wat kan het zijn??

Martijn69

Geplaatst door Martijn69 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Van de laguna dti deed zich wel eens het probleem voor dat door slijtage op de startmotor de inductiestromen van de startmotor het BDP signaal verstoorde. Als je auto aangesleept wordt, start ie dan wel direct ? Wat doet je toerenteller met starten ? Weet iemand wellicht of de megane hier ook last van kan hebben ?

Martijn69 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de auto nog nooit aangesleept. De toerenteller doet niks met starten. Ik vind het raar dat hij soms wel na kort starten aanslaat. Ik moet zeg maar een seconde of twee drie doorstarten voordat hij aanslaat. Hierna zie ik een beetje witte rook uit de uitlaat komen.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer de gloeibougies eens

giesse07 (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem, ben erg benieuwd. Kan het niet de accu zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.