Renault Grand Scenic: koppelingspedaal

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Bij filerijden komt het koppelingspedaal soms niet helemaal omhoog. Ik moet dan met mijn voet het pedaal omhoog trekken. De koppeling grijpt wel goed aan en schakelen is ook geen probleem.

Is er ergens een veer aan de koppeling die kan bijgesteld worden of zaken gesmeerd?

Ik hoor soms ook wel een knarsend geluid (heel af en toe) bij het vertrekken. Aangezien er nog maar 75 000 km op de teller staan, vermoed ik niet dat de koppeling al versleten is.

Heeft iemand hier ervaringen mee?

gverbiest

Geplaatst door gverbiest (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Meten=Weten (0) PRO, 15 jaar geleden

De bediening werkt met een werk-cilinder die aangesloten zit op het reservoir van de remvloeistof, laat de koppeling eerst eens ontluchten bij een garage. Het komt ook wel eens voor dat de werk-cilinder defect is....

ksie2 (0) PRO, 15 jaar geleden

Er kan een veer op het koppelingspedaal defect zijn.Wat ook voorkomt is dat de cilinder bij het pedaal de oorzaak is.ik denk dat de reparatie nog onder garantie valt als de wagen nog geen 2 jaar oud is.

gverbiest (0), 12 jaar geleden

Probleem is opgelost sinds het remcircuit werd ontlucht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.