Renault Scenic: korte tik-ratel bij start

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V (83KW)

Scenic okt. 2005 1.6 16 v met 92.000 km op de teller ; distributieriem etc. nog niet vervangen.

Heeft korte ratel - tik bij starten (2 tot 3 tellen). Wanneer ik 'm direct weer uit zet en weer start geen problemen. Echter na 1,5 uur stilstand wederom tik-ratelend geluid bij start van 1 tel.

Ik neem aan distributiesnaar vervangen en dan maar horen of het probleem er nog is
of toch gelijk gaan voor vervangen van gehele spul : distributieriem, nokkenasversteller en waterpomp ?

Of zou het geen goede olie (en filter) zijn heb deze vorig jaar laten vervangen.

daan1969

Geplaatst door daan1969 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou het lijkt mij een nokkenas versteller als deze wagen dat heeft.
daar het nog zo kort geluid vertoont maar 3 seconde zal ik hem zeker niet vervangen.
ik zou een toevoeging bij de olie doen om tereinigen.
ik weet niet wat voor olie je erin gedan hebt maar kijk anders eens op de site van castrol of dergelijke wat ze voor schrijven.
blijft het geluid toch en is de distrubutie aan vervangen dan zal ik hem dan gelijk mee nemen.

groejes jan.

wmpi (0), 14 jaar geleden

idd, voor 99% zeker dat het je nokkenasversteller is. Hetzelfde heb ik ook. Rijdt zo al een paar maanden rond. De ene keer wel ratel, andere keer niet(60/40). Voorlopig laat ik het zo, kan altijd nog de nokkenasversteller vervangen. Nu zie ik een tip over een toevoeging bij de olie. Heb op de site van castrol gekeken, maar zou niet weten waar ik dat vandaan kan halen wat voor toevoeging ik moet nemen. Hoe moet ik dit zoeken?

gr, wim

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou vraag dat eens na bij de automateriaal zaak.

groetjes jan.

daan1969 (0), 14 jaar geleden

wim, bij mij zit er 15w40 olie in. Nu blijkt dat dit 10w40 kan zijn (stroperiger en blijft dus beter hangen in de nokkenas) Hij gaat naar de garage voor vervangen van de distributieriem , ik heb gevraagd of ze dan gelijk even olie willen wisselen ivm met de ratel bij de start.
In een ander forum las ik over Wynn´s Hydraulic Valve Lifter Concentrate is een olie oplosbaar additief, ontwikkeld om de goede werking van hydraulische klepstoters te herstellen. de monteur die hierover nokkenasverdeler problemen schrijft heeft dit erbij gegooid om klant hoge kosten van reparatie (even) te besparen. Bedoel je dat ?

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

@daan ik zou eerst de olie doen + toevoeging en dan proberen,is het dan goed dan pas de riem vervangen,is het dan niet goed riem +tandwiel laten vervangen.
ik denk overigens dat het dat laatste zal worden

daan1969 (0), 14 jaar geleden

hele set qua distributie vervangen maar helaas ratel is er nog bij start, motor slaat nu zelfs af maar kan de 2e keer wel weer starten (weer korte ratel) en loopt dan...................

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

is alles wel goed gemonteerd??

daan1969 (0), 14 jaar geleden

Tja, ABC ik breng hem weg naar de garage om het uit te voeren. Ik denk dat jullie als proffessionals daar zelf het beste het antwoord op weten.

Ik ga er van uit dat er gedaan is wat ik heb gevraagd: vervangen van de distributieriem, waterpomp en spanrollen, daar heb ik ook voor betaald. Ik heb niet gevraagd of ze de nokkenasverdeler of de kleppen willen vervangen omdat ik nog niet zeker wist of dat de veroorzaker van het probleem was. Blijkbaar wel.
HMMM wordt weer een dure grap.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

dus het tandwiel is niet vervangen????er is door verschillende personen geadviseerd de nokkenas versteller mee te vervangen als de riem vervangen moet worden.

primera p11 (0), 14 jaar geleden

En 15 w40 hoort er sowieso kwa olie niet in,zeker niet in combi met hydraulische stoters.
Ik kan me niet voorstellen dat dat voor geschreven staat.
Was de distributie wissel nodig dan?.
je krijgt van verschillende profs hier te horen dat het de nokkenas versteller is en ga je distributie vervangen en denk je dat het over is.
Die combi snap ik niet.

braintjuh (0) PRO, 14 jaar geleden

sonde dat je niet meteen de nokkenasversteller heb mee vervangen, want volgens mij is kost die tandwiel 100 euro extra. en dat is echt het probleem. Hier door kan je ook nog later op een tweede probleem komen, dat nokkenas verschuiver/nokkenas sensor defect raakt.

maar je kan je distributie weer los laten halen om het nokkenastandwiel te laten vervangen.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.