Renault Scenic: Lekkage na regenbui, water over de pedalen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Goedenavond ,

Ik hoop dat iemand me kan helpen met het volgende.

Als het een tijdje heeft geregend dan hoor ik na het starten een sissend geluid.
Mijn eerste idee was dat de paravan verstopt zat en het water over de rand klotste en op een heet onderdeel in de motor liep, maar onlangs liep het door het dash en over mijn schoenen/pedalen.

Ik heb al op deze site gelezen dat het waarschijnlijk de terugslag klepjes van de waterafvoer in de paravan zijn die blijven plakken.

Is dit zelf te repareren en zo ja hoe ? ( ben best handig met auto's)

OF
Kan iemand nog een ander optie bedanken waardoor de lekkage komt.

Bij voorbaat dank

Eric Plaisier

ekkie

Geplaatst door ekkie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad, afdekkappen over de paravaan weghalen, en de zaak goed schoonmaken. Water in de paravaanbak komt dan via de kachelpijpen naar binnen.

TIP, indien de auto is voorzien van een interieurfilter, VERVANG DEZE DAN GELIJK MEE, scheelt je een hoop ellende op een koude ochtend, deze zal nu helemaal dicht zitten door het water.

Groeten Marcel

ekkie (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de tip Marcel, interieur is idd erg vochtig.

Ik laat het weten als het opgelost is

sunracert (0), 14 jaar geleden

Mij is bekend dat de afdekrubbers tussen moterkap en parafan bij de eerste bouwjaren niet volledig afsluiten. Voor een paar tientjes is bij elke Renaultdealer een set verbeterde rubbers verkrijgbaar die een hoop problemen voorkomen. Uiteraard blijft regelmatig schoonmaken van de afwatering een belangrijk gegeven, maar dat geldt voor iedere auto, ongeacht model, type en bouwjaar.

ekkie (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de tips , het is opgelost , precies zoals hierboven beschreven.

eerst de paravaan kappen verwijderd, stond idd een 2 cm water en vuil, na het schoonmaken even getest, door er een fles water in te gooiien en dat liep gelijk door.

ook maar even het filter meegenomen

Ik heb toch nog een vraag: kan ik die rubbers in de paravaanbak niet gewoon verwijderen, ik neem aan dat er dan een open verbinding ontstaat en het water makkelijker weg kan. of is dat vragen om moeilijkheden ivm met roest etc ?

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Natuurlijk kun je die verwijderen, maar verstandig is het niet. Die rubbertjes zijn ervoor gemaakt dat de lucht langs BOVEN aangezogen wordt, en het water naar ONDEREN afgevoerd kan worden. Als je die tuutjes verwijderd, kan de lucht ook via de motorruimte aangezogen worden ( uitlaatgas/benzinelucht etc )kun je dan allemaal in het interieur krijgen.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.