Renault Laguna: Koude motor en soms ook als de motor warm is, wil niet meteen aa

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 16v

Beste autofanaten,

Enkele weken geleden kwam de melding: "probleem injectiesysteem" op het dashboard. Vooral koude motor sloeg niet meteen aan. Als de motor liep, draaide deze regelmatig zowel op benzine als op LPG. Op gegeven ogenblik kwam de probleemmelding niet meer op het dashboard. Ik heb de regelunit in een garage laten uitlezen. Ze konden niets vinden, ook niet in het storingsgeheugen. Ik heb zelf de bougies en drie van puntbobines vernieuwd. Resultaat ; motor blijft slecht starten. Mijn vraag aan jullie : wat verder te doen ; BDP sensor vervangen of iets aan het injectiesysteem doen maar wat. Als jullie suggesties hebben graag. Bij voorbaat dank voor de moeite.

Fred3340

Geplaatst door Fred3340 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cotech68 (0) PRO, 10 jaar geleden

Zet je auto eens weg na een stuk op benzine te hebben gereden
Controleer of hij dan wel goed aanslaat
Normaal start de auto op benzine maar als de lpg verdamper lekt loopt je spruitstuk vol met gas
Hierdoor slaat je motor slecht aan, door een stuk op benzine te rijden rijdt je de verdamper leeg als hij lek is
Hij zou dan als je hem op benz wegzet goed moeten aanslaan

Fred3340 (0), 10 jaar geleden

Beste cotech68,
Ik heb uitgevoerd zoals je het aangegeven. Helaas geen goed resultaat. Ik vermoed dat het een probleem met de benzine-injectie is. Ik heb nu bij een Renault-dealer een afspraak gemaakt. Misschien hebben zij betere apparatuur dan een niet Renaultgarage. Ik laat nog weten hoe dit verhaal verder gaat.
Bedankt voor je meedenken

Fred3340 (0), 10 jaar geleden

Beste mede-autoknutselaars,
De testkast van de Renaultgarage gaf aan dat de BDP-sensor het probleem was, vernieuwd en hij loopt weer goed. Ik dacht altijd dat als de motor wel goed liep na de moeilijke start het de BDP-sensor niet kon zijn. Dus verkeerd gedacht en bij een eventueel volgend probleem(dat kan altijd bij een Laguna ) en ik kan er dan niet zelf uitkomen dan maar bij de Renaultgarage laat uitlezen.
Bedankt voor jullie aandacht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.