Renault Laguna: Tik tijdens rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Sinds een paar dagen hoor ik een tik in mijn rechtervoorwiel tijdens het rijden. Ik dacht eerst dat er misschien een steentje of een schroef ofzo in het profiel vast zat, zo klinkt het. Dat is niet zo. Het is constant te horen, bij elke omwenteling vanaf ongeveer 15 km/u, ook in bochten. Geen geklop of geratel dus, echt een hoge tik. Ik merk verder niets, alleen dat geluid. Al even gekeken of er misschien wat aanloopt, maar ik kan niets vinden. Er zijn kortgeleden (maand ofzo) wel nieuwe remschijven en blokken op gezet. Wat kan dit zijn?

Vast bedankt voor jullie hulp!

jjgroningen

Geplaatst door jjgroningen (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ford-12 (0), 10 jaar geleden

Hallo JJ,
Als je alles goed gecontroleerd hebt dat er niets aan loopt en je bent er honderd procent zeker van dan zou ik de centrale moer in het midden van het wiel eens even los halen en deze goed schoon maken(b.v. staalborstel) en weer met de juiste spanning goed vast zetten. Dit heeft bij mij al eens geholpen.
Gr.Theo

jjgroningen (0), 10 jaar geleden

Dankje. Het wiel zelf zit daar niet mee vast, toch?

Ik dacht zelf aan de homokineet, of lijken de symptomen daar niet op?

ford-12 (0), 10 jaar geleden

Ja het kan ook van uit de homokineet komen, maar meestal hoor je dan bij recht uit rijden bijna niets. Wat betreft de vraag over het wiel, het wiel zit hier niet direct mee vast maar het lager en de aandrijf-as en die houd de wielnaaf vast en zo wordt alles bij elkaar gehouden en als daar iets speling in ontstaat maakt het geluid. Het losdraaien en opnieuw aanhalen van de centrale moer is het proberen waard voor dat je de aandrijf as gaat vervangen. Je moet wel de wagen voordat je gaat beginnen hier mee op de krik zetten aan de kant waar het probleem is.
Gr.Theo

jjgroningen (0), 10 jaar geleden

Duidelijk, valt te proberen. Bedankt Theo!

jjgroningen (0), 10 jaar geleden

Opgelost! Blijkbaar was het niet voor, maar achter. Het remblokje rechtsachter zat wat los, dat maakte dat tikkende geluid. Vervangen, hoor niks meer. Dat viel gelukkig mee dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.