Renault Laguna: Kraken en rammelen !

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Ik heb sinds kort een Laguna II uit 2001 en ik constateer de volgende dingen:

1 - De deuren kraken en steunen ontzettend. Is dit normaal bij een Laguna?

2 - Bij het wegrijden hoor ik soms een ontzettende gekraak voor onder bij het remmen. Soms ook bij het maken van een bocht
Wat kan dit zijn?

3 - Bij het starten hoor ik de uitlaat rammelen en dit gebeurt ook als je een heel klein beetje gas geeft. Bij het rijden merk je er niks van. De bumper bij de uitlaat wordt na ongeveer een week zwart.

juan1979

Geplaatst door juan1979 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

minne7916 (0), 18 jaar geleden

Bij punt twee denk ik meteen aan fusse kogels. Heb ik ook gehad, garage heeft ze vervangen en gekraak is weg.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij punt 1 denk ik aan het slot; het gedeelte in het portier dat om de pen op de B-stijl valt. Dit slot goed smeren met lagervet, het portier een paar keer openen en sluiten en dan het overtollig vet wegvegen.

En bij punt 3 heb je 2 mogelijkheden; a- de voorste uitlaatbuis. Deze moet dan vervangen worden. b-de aanzuigbuis van het luchtfilter. Deze vastzetten met een paar parkers(zelftappende schroefje).

juan1979 (0), 18 jaar geleden

Ik heb eens goed geluisterd waar dat rammelend (krakend) geluid, genoemd in punt 2, vandaan komt en het blijkt rechts achter vandaan te komen. Dit is voornamelijk vlak na het wegrijden als de auto een tijdje stil gestaan heeft.

guy3906 (0), 18 jaar geleden

Arif,
Dat laatste wat je meldt, dat herken ik wel van mijn Laguna. Ik heb het idee dat het van de vering of juist de demping komt. Maar zeker weten doe ik het niet. Ik heb ook de indruk dat als ik wat langer gereden heb, dat het geluid dan minder is. Datzelfde geldt als het warmer weer is. Ik krijg dan ook het idee dat het gekraak temeratuursafhankelijk is. Wellicht herken je dit en is er iemand die hier op kan reageren.

juan1979 (0), 18 jaar geleden

Hallo Guido,

Wel toevallig dat ik vanochtend tegen mijn vrouw zei, dat ik het vermoeden heb, dat het kraken van de deuren veel erger is bij warmer weer.
Dat bij het remmen is echt een raar geluid. Gaat ongeveer zo.. krrk krrk krrk (of zoiets) :) !! Weet echt niet wat het kan zijn. En het is voornamelijk als ik een bocht naar rechts maak en dan ook nog bij rem.

Arno653 (0), 18 jaar geleden

Hoi Arif,
Heb je de tip van Henkie te harte genomen?
Had zelf ook last van krakende deuren en na het smeren van de sloten lijkt het toch te zijn verbeterd.
Neemt natuurlijk niet weg dat het te gek voor woorden is dat een dergelijke auto dit soort mankementen vertoond.Komt toch bij menige Laguna voor!
Succes Arno.

juan1979 (0), 18 jaar geleden

Hoi Arno,

Ik heb het nog niet gesmeerd, maar dat ga ik binnenkort zeker ff doen of laten doen. Ik vind het ook ongelooflijk dat een auto die zich in deze klasse profileert zulke mankementen vertoond. Onbegrijpelijk. Wat ik de laatste tijd ook merk is bij het remmen op een koude motor, dat het lijkt alsof de motor op elk moment kan afslaan. Net alsof je een bocht maakt in de 4e versnelling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.