Renault Grand Scenic: kraken vering drempels

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Dag, sinds enige tijd heeft de auto last van kraken bij oneffen weg. Bij drempels en inveren heel erg gekraak. Zijn dit misschien de stabiltsator rubbers ?? en kan dit dan ook trilling aan de pedalen doorgeven ? De veerpootlagers zijn reeds vernieuwd en neem aan dat ze goed gemonteerd zijn. Of kan een verkeerde montage ook gekraak en of trilling doorgeven ?

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

biged1971 (0) PRO, 13 jaar geleden

je hebt het bij het juiste eind zijn die rubbers, zou ook goed kijken naar de bovenste motorsteun die gaan vaak stuk en veroorzaken veel trillingen die voelbaar zijn

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Bedankt, dat is dan duidelijk. Zal de rubbers laten vervangen. Duur klusje? Misschien nog een antwoord op de trilling van de pedalen ? Zie mijn vraag boven. Kier van motorsteun is aanwezig dus lijkt zo te zien niet doorgezakt dan ? Heb wel eens de horizontale bout wat vaster en losser gedraaid maar dit heeft alleen invloed op het geluid maar niet op de trilling.

zafira2.2dti (0), 13 jaar geleden

hey Rien, ik denk dat zowat 60-70% van de Scenic rijders uit dat bouwjaar (ook de mijne) met deze temperaturen last heeft van de krakende voorkant bij het nemen van een drempel, als je een kilometer of 20 heb gereden is het weg, en volgens mijn dealer kan het absoluut geen kwaad.

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Oke dan, bedankt voor je reactie. Zal het in de gaten blijven houden. Jij hebt dus waarschijnlijk geen trilling, ook niet in de pedalen. Dan ga ik er van uit dat de stabitisatierubbers hier geen invloed op hebben ? gr. Rien.

nihuni00 (0), 12 jaar geleden

Heb in de zomer inderdaad geen gekraak meer gehoord. We zullen dus de winter moeten afwachten.

zafira2.2dti (0), 12 jaar geleden

ik heb het vorige week donderdagmorgen 05.30 uur met +6 graden alweer een keer gehad hoor.

nihuni00 (0), 12 jaar geleden

Oke dan, dan weten we wat ons te wachten staat dus. Rubbers vernieuwen waarschijnlijk .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.