Renault Grand Scenic: uitvallen cd wisselaar en achterruitenwisser

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

van tijd tot tijd stopt achterruitewisser, na opnieuw de motor starten werkt deze weer. en sinds kort valt deverbinding met de cd wisselaar weg, ook tjdens afspelen krijg dan de melding in display van de radio: link err.

in de divrse topics hed ik gelezen over water onder debestuurdersstoel die de kabelboom daar aantast. omdat daar ook de cd speler zit en wellicht ok de stroomdraden voor de achterwisser ben ik onder mijn stoel gaan kijken. geen vocht te bekennen en de kabelboom ziet er goed uit, niet geoxideerd of zo.

iemand een suggestie waar ik het probleem nog kan zoeken?

bas416

Geplaatst door bas416 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Je moet het opbervakje onder de bestuurdersstoel demonteren hieronder kan vocht staan, of heb je deze gedemonteerd?

bas416 (0), 13 jaar geleden

onder de bestuurdersstoel zit de cd-speler. hieronder kom ik echter geen vocht tegen. de afwatering onder de paravan was ook goed schoon (laast open gehad ivm geluid in de verwarming).
ook mijn achteruitrijsensoren hebben het nu begeven. dat wil zeggen als ik achteruitschakel doen ze het ongeveer 2 seconden en daarna hoor ik een lange toon. als het geluid weg is doen de sensoren het niet meer. in de 2 seconden ervoor nog wel.
ik was door de garage getipt om de kabels achter de bumper te controleren op breuk. ik heb deze doorgemeten maar niets gevonden.

kan ik nog op een andere plaats zoeken want de storingen die ik nu heb zitten aan de achterkant.

ook de achterruitsproeier doet het niet (wordt aan voorzijde gesproeid) maar ik heb begrepen dat waarschijnlijk aan de ruitensproeierpomp ligt. dit heb ik nog niet nagekeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.