Renault Clio: laag stationair toerental?

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 TCE 100

Hallo forum leden,
Ik zal het proberen uit te leggen, ik ben wel technisch onderlegd dus kan wel meepraten ;-)
Ten eerste: de clio 2009 1.2 TCE 100 draait langzamer stationair als je voor het stoplicht staat dan als je niet rolt. Bijvoorbeeld je staat in de file op een brug holletje naar beneden, terwijl je stil staat draait hij (schat ik op de rpm meter) 700 toeren en zodra ik alleen de rem los laat en hij begint te rollen zie je opeens het toerental naar ongeveer 900 toeren stijgen. Ik weet niet of dit normaal is, ik denk het wel maar daar gaat het hier nu niet om maar wel even belangrijk dit te melden voor mijn verdere uitleg.

Afgelopen week zodra de motor warm is en ik sta voor het stoplicht draait hij dus langzaam en heb ik een aantal keer gehad dat hij afsloeg bij het optrekken. Je kan zeggen stom! maar het lijk dat hij gewoon ff geen koppel genoeg heb. Ik begon te twijfelen en ging op onderzoek uit. Nu kwam ik er gisteren achter dat als hij dus langzaam stationair draait en tik heel snel het gaspedaal aan, in zn vrije versnelling, dan zakt hij heel snel even met zn toerental en dan gaat hij pas sneller draaien. Het lijkt of hij even stikt. Ik zie op dat zelfde moment zelfs al mn instrumenten verlichting en koplamp verlichting zwakker branden (dynamo wint het niet meer tov de accu). Mijn accu lampje gaat niet branden maar ik denk dat het moment te snel gaat. De motor trilt en bromt dan ook even. Dus als je probeert op te trekken zit je net in die toerental dip en vraag ik met mn koppeling teveel koppel en slaat de motor af. Dit alles gebeurt in een halve seconde en duurt 10 minuten om dit verhaal te typen.

Als de motor koud is draait hij ongeveer 1100 toeren totdat hij warm is dus dit probleem heb ik niet als de motor koud is.

Renault gebeld, nog nooit eerder gehoord deze klacht, heb ik weer haha. Ja, hij heeft nog garantie maar als ze niks vinden kan ik de onderzoekskosten betalen. km stand 11.000.

Iemand enig idee wat het is? zou het managment systeem iets opgeslagen hebben. iemand in de buurt van barendrecht met diagnose apparatuur die hij prive bezit en even wil uitlezen ;-)

michelb318

Geplaatst door michelb318 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Bouwjaar 2009: Onderzoekskosten? Je hebt garantie en je hebt een aantoonbaar niet goed werkende stationairloopregeling. Dat kan zelfs gevaarlijk zijn in het verkeer! De dealer moet dit m.i. verhelpen onder garantie.

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

ik ga met Heino mee in deze; naar de dealer en laten zoeken tot ze het opgelost hebben.
Niks onderzoeks kosten...

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.