Renault Clio: Autoradio, boxen werken niet meer en onthoudt geen instellingen.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb vanmiddag bij mijn dochter een pioneer radio ingebouwd. Helaas was hobby bob voor me zo enthousiast om achter op de rode stekker die uit je auto komt alles af te knippen dus moest ik zelf met de kabels aan de gang. Ik zal zo een foto plaatsen met hoe het aangesloten zat.

Nou heb ik verder alle kleuren gevolgd voor zover ik het kon. Daarna geprobeerd en zowaar werkten de boxen ( voorheen alleen linksvoor ) en de radio zoals het hoort. Alleen onthield hij de instellingen niet van de zenders en audio. Hier had ik ondertussen naar gekeken en ik denk dat ik de gele kabel die nu naast rood op de power zit eruit moeten halen en op een andere plek aan moet sluiten. ( op de foto naast de oranje denk ik )

Nu belt net mijn dochter op dat de boxen er mee uit gestopt zijn terwijl ze reed.

Iemand een idee of dit met elkaar te maken kan hebben of wat het anders kan zijn?

Als iemand me kan zeggen waar ik geel en rood aan moet sluiten zou dit ook erg welkom zijn zodat ik kan checken of ik het goed gedaan heb.
Hieronder de link naar de foto en beschreven hoe ik het nu aangesloten heb.

[url]http://img94.imageshack.us/img94/2449/01...[/url]

op de linkse 4 kabels zijn de boxen aangesloten ( kabels met 2 kleuren ) dan heb ik voor de power, oranje op oranje, rood en geel daar waar nu de rode kabel in gaat en waar aan de andere kant geel/groen zit aangesloten en zwart van de radio naar de achterkant bij zwart van het witte blokje ( loopt naar bruin en grijs/wit die je uit het witte blokje ziet komen )
De blauwe kabel die nog als enige in de originele rode stekker zit is nergens op aan gesloten.

Mvg
Jampie

Jampie Houten

Geplaatst door Jampie Houten (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

als de boxen goed werkten zoals je ze hebt aangesloten is dat dus goed. als je de gele en rode kabel die vanaf je radio komen allebei aansluit op constante plus (even controleren met spanningszoeker) moet het geheugen goed werken alleen schakeld hij dan niet uit bij alleen afzetten van het contact maar moet je de uit knop gebruiken. als je hem via het contact geschakeld wilt moet je een geschakelde plus aansluiten.dat je boxen het opeens niet meer doen heeft niets met het vasthouden van het geheugen te maken.misschien is dat een slecht contact

chris033 (0), 14 jaar geleden

bij pioneer radios moet je in sommige gevallen de rode op de gele en andersom zetten,dit ivm het verliezen van het geheugen.
als het goed is kan je dit dmv de pioneer kabels doen.

Jampie Houten (0), 14 jaar geleden

Ik heb net alles nog eens nagekeken maar helaas werken inderdaad de boxen niet meer, kabels los gehaald, opnieuw aangesloten maar geen geluid. Kan het zijn dat ze de boxen misschien opgeblazen heeft gisteravond??

Hieronder een foto van hoe het nu aangesloten zit. Ik hoop dat iemand de tijd heeft om het even na te kijken voor me. Helaas ben ik niet zo superhandig met dit soort dingen en heb ik ook geen spanningsmeter om evt dingen na te meten.

De onderste 5/6 kabels leiden dus naar het bruin en zwarte blokje wat in de standaard kabel van de radio gaat.
Rood en geel moet ik wel in dezelfde steken anders doet de radio het helemaal niet. ( net getest )

[url]http://img689.imageshack.us/img689/1248/...[/url]

Gr.Jampie

Edit: Zag net zelf op de foto dat de paars/zwarte niet aangesloten was en de paarse wel, de rest zit andersom, hersteld dus maar ook dit levert geen geluid op helaas :(

chris033 (0), 14 jaar geleden

heey jampie,zie dat je de rest van de stekker nog hebt,kan je niet beter de draden weer aan elkaar solderen op de rode stekker?
dan heb je in pricipe de bedrading weer origineel.
dan kan je ook makkelijker weer een radio aansluiten met behulp van een iso stekkerblok.
succes

Jampie Houten (0), 14 jaar geleden

Hoi Chris,

op zich wel, al is het dan zonde van de iso stekker die ze nu gekocht heeft. En euhm, ik heb geen soldeerapparaat. Dus ik blijf nog even hopen dat iemand uit de puinhoop kan komen en evt kan zeggen dat alles goed of wat er fout zit.

Bedankt alvast in ieder geval voor je reacties.

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

als je een bedrading die naar de speaker loopt los haalt van de radio, en de 2 draden even aantikt met een 1,5 volt batterij, moet je de speaker horen kraken.

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Volgens mij zijn de boxen dubbel bedraad. Als je maar 1 van de 2 touwtjes gebruikt werken ze idd niet. Kijk maar eens als je een speaker uit het dashboard weg haalt. Dan begrijp je wel wat ik bedoel.

Jampie Houten (0), 14 jaar geleden

Nou, allereerst werkte het in eerste instantie wel, pas toen dochterlief alleen weg ging en na wat nummers stopten ze er ineens mee volgens haar. Dus de dubbele bedrading was niet nodig, en ik heb het natuurlijk al getest wat het deed met 2 draden aangesloten ;)

Dus helaas is dat het ook niet. Morgen krijg ik ff 2 losse speakertjes om te testen wat die doen. Ben nl bang dat ze gewoon der boxjes opgeblazen heeft.

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

als de speaker op 1 draad (= 1 draad metaal met kunststof erom heen) werkt, klopt er iets niet. Het is dan waarschijnlijk dat er een aansluiting / draad tegen de massa ligt.

Je hebt ook kans dat de radio / speakeruitgang) is opgeblazen als de speakers het niet doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.