Renault Laguna: Laguna 1.9DCI Ruitenwisser probleem.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DCI

Beste forum gebruikers,

Ik bezit een Laguna, 1.9DCI met 267.000KM op de teller. Sinds vandaag zijn er problemen ontstaan met de ruitenwissers. Dit probleem heeft zich een aantal maanden terug ook eens voorgedaan, maar daarna geen aandacht meer aan geschonken:

* Ruitenwissers stoppen spontaan en zijn daarna met geen mogelijkheid meer aan te krijgen.

- 1ste keer langs de kant gezet, sleutel eruit/ erin, daarna weer werken.
- Na 5 minuten hetzelfde probleem
- 2de keer duurde het veel langer (20 minuten) voordat ruitenwissers weer werkten.

* Ik heb het idee dat het probleem enkel ontstaat door het gebruik van de interval stand (in deze stand wordt de regensensor geactiveerd)
- Bij het gebruik van stand 2 blijven de wissers gewoon werken

Echter wanneer de interval stand wordt gebruikt en ruitenwissers uitvallen werken stand 2 en 3 ook niet meer; wanneer handel dan naar stand 3 wordt geschakeld hoor ik wel het relais in het zekeringkastje tikken, maar er gebeurd helemaal niets.

Iemand bekend met dit probleem?

Mvg,
Marc

marciemarc

Geplaatst door marciemarc (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Als je de zoekfunctie gebruikt kan je een topic vinden van enkele weken geleden waarin iemand beschreef hoe ze een relais hadden vervangen in de ECU. Deze was het probleem bij een soort gelijke vraag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.