Renault Laguna: Laguna wil niet meer starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 V16

Na enige tijd van stilstand wou de motor niet meer aanslaan. Batterij opgeladen en alles was weer in orde. Nu heeft de wagen weer enkel dagen stilgestaan en start hij weer niet. In de veronderstelling dat de accu weer leeg wwas, deze weer opgeladen maar zonder resultaat, eveneens geen resultaat met een andere "oudere" batterij. Wij hebben dan een nieuwe accu geplaatst, maar nog steeds wil de motor niet aanslaan. Heeft er iemand een idee wat dit kan zijn. We hebben ook reeds geprobeerd met slepen en aanduwen, maar dit helpt ook niet. Wel is het lampje van het "alarm" snel aan het knipperen en dit deed niet zo toen we de eerste keer de wagen gestart kregen met een opgeladen accu. Begin augustus heeft hij dit ook eens gehad en zei men dat het de startonderbreker was, maar deze moest niet vervangen worden en lag de oorzaak elders. Graag enige suggesties.

donkie

Geplaatst door donkie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk gaat je startmotor nu op de normale snelheid rond, maar start de motor niet.
De oorzaak wordt aangeduid door het snel knipperende rode lampje: de startblokkering blijft er op staan omdat de transpondercode uit de sleutel niet bij de computer aankomt.
Probeer de tweede sleutel, dan start hij waarschijnlijk wel.

Je sleutel bevat twee gescheiden functies: afstandbediening portieren en startblokkering. Voor dit laatste is de batterij in de sleutel niet van belang.
De sleutel bevat een chip waarvan de code als de sleutel in het slot zit, kan worden opgevraagd door de auto m.b.v. een transponderring rond het contactslot.
1. de sleutel kan defect zijn, dan werkt de tweede sleutel wel
2. de transponderring kan defect zijn. Dan kan je die wisselen met een andere goed werkende (sloop, of een nieuwe bij dealer) zonder inlezen door de dealer
3. de computer kan van slag zijn

1. kan je zelf uitproberen met de 2e sleutel
Of het 2 of 3 is, kan worden uitgelezen met een laptop met Renault-specifieke stekker en software.

donkie (0), 10 jaar geleden

Sorry, maar ik vergat dit probleem af te melden. Het was inderdaad de transponder. Nadat deze vervangen was bleek het probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.