Renault Laguna: ruitverwarming werkt maar deels

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V RXE

Hallo

Ik heb een mooie goedrijdende laguna station. Met een heleboel erop en eraan. Maar nu heeft hij ook verwarmde spiegels, verwarmde zijruiten achter (kofferruimte) en een verwarmde achterruit. Bij het aanzetten van de achterruitverwarming zie je het lampje in de knop oplichten, je hoort een relais klikken en vervolgens wordt alleen maat mijn linker spiegel verwarmd en de rest blijft uit (koud). heeft iemand dit al eens meegemaakt en is er iemand die mij kan helpen dit probleem op te lossen.

alvast bedankt

gr Danny

DannyBe

Geplaatst door DannyBe (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (230), 13 jaar geleden

Kijk eens op het relais op welke contacten het schakelt en of op de afgaande aansluitingen (dus naar de ruitverwarmingen) de juiste spanningen komen te staan.

Ed Ang (0), 13 jaar geleden

Achterin de kofferbak, bestuurderszijde achter de wandbekleding, bevindt zich een stekker die de zekeringkast met de achterruitverwarming verbindt. Kijk daar maar eens naar. Die is waarschijnlijk gecorrodeerd of gesmolten. Het doorlussen van de + voor en na de stekker zal waarschijnlijk wel de oplossing geven voor de achterruit. Hoe dat zit met de rechter buitenspiegel, weet ik niet.

DannyBe (0), 13 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reacties, ik ga dit zo snel mogelijk proberen en hopelijk is hiermee verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.