Renault Grand Espace: lampje op dachboard van remmen met een uitroepteken erin en stop

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.5 v6

hallo allemaal heb het volgende probleem op het dashboard gaan tijdens het rijden 2 lampjes branden. een met remmen en een uitroepteken erin de ander stop deze gaan soms branden /knipperen en soms niet ik vand dit wazig dus auto laten uitlezen bij renault maar alles is ok geen fouten te vinden wie kan mij verder helpen zou graag willen weten welke fouten achter dit alarm zitten zodat ik dingen kan uitsluiten auto rijd en stuurt goed.
[url=http://postimage.org/image/b5zvgyy4b/][img]http://s9.postimage.org/b5zvgyy4b/espace...[/img][/url]

turbobilly17

Geplaatst door turbobilly17 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

8je (0) PRO, 11 jaar geleden

Waarschijnlijk remvloeistofnivo (iets) te laag. Bij optrekken/afremmen of hobbels gaat het lampje dan branden.
Mogelijke oorzaak is een lekkage of dalen van het nivo als gevolg van remblok slijtage. In dat geval klopt het dat er geen foutcode opgeslagen wordt. Je dealer zou dit moeten weten en je niet weg mogen sturen met brandende controle lampjes!
Laat ook het koppelingscircuit op lekkage controleren en de verbinding tussen reservoir en hoofdremcillinder.

turbobilly17 (0), 11 jaar geleden

als eerste bedankt voor je reactie; zal het verhaal iets completer maken de garage heeft inderdaad de vloeistof bij gevuld het bleef toen even weg maar een paar dagen later was het er weer.ik gelijk naar de rem vloeistof gekeken maar deze was geheel vol bij een vriend auto op de brug gehad maar geen lekkages kunnen vinden alles is droog blokken zijn allemaal nog redelijk dik dacht zelf eerst dat er slijtage indicatoren op zouden zitten maar kan deze er niet op vinden de auto is een automaat

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Vlotter die aan de dop zit niet slecht/defect , stekkertje geoxideerd.
Handremschakelaar gammel ?

Highway (120) PRO, 11 jaar geleden

Weet niet zeker of het lampje dan gaat branden maar kan ook een storing in de elect. handrem zijn. Ben niet zeker of dan het lampje stop met remlampje gaat branden.

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Volgens mij krijg je die melding dan in tekst bij het uitzetten van de auto.

8je (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij een storing in de electrische handrem krijg je inderdaad de melding 'storing handrem'.
Als het nivo goed is zou de vlotter in het reservoir of de bedrading hiervan de oorzaak kunnen zijn. Omdat het niet altijd voorkomt lijkt het laatste me het meest waarschijnlijk.

turbobilly17 (0), 11 jaar geleden

het probleem komt nu steeds vaker voor en het piept nu ook heb een obd2stekker gekocht met software en deze op de auto aangesloten als het alarm op doemd. ik de obd erop en uitlezen geeft geen fout melding
als ik een andere stekker los haal wel fout melding.heb het volgende ideetje als ik de stekker van het remresoirv. los haal kan ik dan een brugje in de stekker doen of alleen los nemen want is het een maker af verbreeker?

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Met universele apparatuur kan je een renault niet compleet uitlezen. Enkel een clip (speciale renault apparatuur) kan de auto volledig uitlezen.

8je (0) PRO, 11 jaar geleden

En dan nog...Stel dat de vlotter stuk is of een draad tegen massa schuurt, dan zal de clip dit niet als storing zien.
Uitlezen heeft in dit geval dus niet zoveel zin.
Volgens mij heb je ergens een doorgesleten bedrading.

turbobilly17 (0), 11 jaar geleden

heb de bedrading na gelopen maar kan niets vinden heb een nieuw tankje gekocht met nieuwe vlotter erin ga deze binnenkort wisselen en kijken wat er dan gebeurt want het piepje word meer en meer een ergenis.laat wel ff weten hoe het gegaan is .

turbobilly17 (0), 11 jaar geleden

tankje vervangen het is 3 weken weg geweest maar nu weer geheel terug en nu bijna constant kabel na gekeken (nogmaals ) en doorgemeten maar niets geks als het ff weg is geef ik gas auto staat gewoon stil en dan is het er weer en gaat niet meer weg de ergenis word steeds erger . kan het ook uit de rekenunit vandaan komen auto is weer op de brug geweest en abs sensoren zijn ok dacht nog dat het van de remblokken af zou komen maar daar zitte geen opnemers op wie o wie kan mijn ergenis verminderen ??????

turbobilly17 (0), 11 jaar geleden

naar de dealer gebracht uitkomst volgens dealer het instrumentenpaneel deze laten repareren maar storing zit er nog steeds in weer een zondag onderste boven in de auto gelegen. heb nu de pin uit de stekker gehaald die naar de vlotter gaat. dus zou nu weg moeten blijven maar verbazing de storing komt weer terug kan nu 2 dingen zijn (in mij bescheiden kleine wereld) of het paneel is niet goed gemaakt of er zitten meerdere functie's achter deze melding . wie o wie kan mij verder helpen bij de dealer geeft hij op hun systeem geen fout meldingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.