Renault Grand Scenic: lawaai ruitenwissers

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Hoi, met Rien. De ruitenwissers maken steeds bij het begin en eind van de slag een klappend geluid. Dit is zeer irritant. Het lijkt erop dat bij het omklappen de rubbers dit geluid maken. Ze zijn echter onbeschadigd en zacht. Iemand hier ervaring mee ? Heb gehoord dat Bosch aerotwin wissers zeer goed zijn. Er lijkt ook geen speling op de asjes te zitten. Dus als iemand dit probleem kent graag een reactie.gr. Rien.

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Staan de wissers nog wel haaks op de ruit? Bosch airotwin zijn idd betaalbare fijne wissers heb ze zelf ook. Hoe oud zijn de huidige wissers?

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Wat bedoel je met haaks ? Ze wissen prima zonder strepen. Ik heb deze auto nu een jaar en ze zaten er op. Heb je dit euvel ook gehad en wat was toen de oorzaak ? Dit wilde ik graag weten. gr. Rien.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Het stuiteren kan komen door het ouder worden van het rubbers, hierdoor klapt de wisser niet direct om maar schraapt over het glas.
Wat ik bedoel met haaks is zonder foto moeilijk uit leggen. Maar vervang ze maar gewoon door de bosch of valeo's. De bosch zijn goede wissers. Hakkie takkie merken kunnen soms slecht tegen zonlicht en gaan dan weer snel stuiteren.

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Oke, bedankt. Als ik geen reactie meer krijg van iemand die hetzelfde heeft gehad zal ik ze vervangen. Overigens stuiteren ze niet en wissen prima. gr. Rien.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Dat klapperen is het stuiteren wat ik bedoel. En tussen het klapperen kunnen ze nog prima wissen.

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Sorry, Ik begrijp heel goed wat je bedoelt hoor, maar dat is het niet. Jij bedoelt dat ze dus een beetje opspringen zoals bij een hele stroeve droge ruit. Het is echter puur het van richting veranderen van het rubber, het omklappen dus. Dit maakt een hard geluid.

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

Te veel ruimte op de wissers.. zet er maar nieuwe op.

dupl-u-31709-5dd14a3d62d53+del moral (0), 14 jaar geleden

Op tijd de rubbers vervangen.
Op merken ruitenwissers koop ik steeds nieuwe rubbers(de duurste en beste zijn van siliconen.)Oude rubber verwijderen,nieuwe in de plaats zetten en sluiten met het bajonetsluitingje.Overtollige lengte afknippen.
Prijs: natuurrubber ongeveer 5 euro , siliconen 7,5 euro.lengte 60 cm voor 2 stuks.

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

Met het vervangen van alleen de rubbers, los je geen speling op het mechaniek op....
Gewoon een nieuw stel wissers van een bekend merk, werkt gewoon het beste.

Maar.........ieder z`n ding.

mvg,
Hans.

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Hoi, met Rien. Iedereen bedankt voor het meedenken. Ga morgen nieuwe wissers halen. Lijkt mij het beste de bosch aerotwin,of is valeo net zo goed ? Deze hebben ze namelijk bij mij op de hoek. De bosch wissers moeten zeker besteld worden ? gr. Rien.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

De valeo's zijn erg goed, maar bijna twee keer zo duur geloof ik.

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Garage was bereid om eerst even valeo wissers te proberen. Het verschil was niet erg groot ! De wissers klapten nog steeds bij het omslaan van de rubbers., maar wel ietsje minder. Heb dus de oude wissers er maar op laten zitten want deze wissen prima. Helaas...zal dan toch een andere oorzaak hebben. Heb ook nog bij de oude wissers om het stangetje een stukje tape gedaan om de speling op te heffen, maar maakt helemaal niets uit ! Ik neem aan dat het niet zo hoort bij dit type auto ?of toch wel ? Overigens zijn mijn wissers wel iets forser dan de valeo's. Weet niet welk merk het is want er staat niets op. Ik heb overigens het type wisser wat je heel eenvoudig als een bajonetsluiting vastzet. Is misschien Bosch aerotwin beter en stiller ? Ik hoor het graag, gr. Rien.

skybolt (0), 14 jaar geleden

Weet je zeker dat het van je wisserbladen komt?
Als je namelijk speling op je ruitenwisser aandrijfing hebt (een lagertje wat uitgelopen is of ruimte op het stangestelsel) dan zal bij iedere keer dat de beweging omkeerd dat als een schokje doorzetten op je ruitenwisserbladen.

sorry had niet gezien dat er al een opmerking over speling op het mechaniek was gemaakt.(ik bedoel het mechaniek wat je niet ziet onder parafaan)

grtjs rob

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Beste Rob, Ik denk dat je gelijk hebt. Het zal wel het wissermechaniek zijn. Laat het dan maar even zitten want om alles te vervangen, .. dat zal wel wer een boel centjes kosten en daar worden we niet vrolijk van ! gr. Rien.

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Heb toch de originele renault wissers genonteerd en het probleem is opgelost. Weer een bewijs dat vaak alleen de originele onderdelen noodzakelijk zijn. Heb dit ook al eens met de remmen meegemaakt ! gr. Rien.

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

mooi zo...bedankt voor de feedback.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.