Renault Laguna: Lawaai turbo/uitlaat

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 dci

Als ik lekker optrek dan hoor ik een lawaai onder de motorkap waar het vandaan komt weet ik niet.
Het is niet als ik meteen het gas los laat , koppeling intrap. Als ik met de cruise control harder ga rijden heb ik er geen last van. Het is in iedere versnelling behalve in zijn achteruit. Alle plastic kappen eraf gehaald, motorsteunen gecontroleerd. De auto op blokken gezet en dan de wielen onbelast laten draaien geen lawaai.
Weet iemand wat dit kan zijn.

SvenDerksen

Geplaatst door SvenDerksen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Mausx (0), 14 jaar geleden

luchtfilter.

luister maar eens bij het luchtfilterhuis als iemand even volgas kan geven voor je.

SvenDerksen (0), 14 jaar geleden

Ik heb geluisterd maar het komt daar niet vandaan de ecg ??? klep ook al geheel schoon gemaaakt.

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Intercooler slang misschien gescheurd of los geschoten, mis je geen motorvermogen bij het optrekken?

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

@Mausx, wat hoor je bij de rammel wat van lucht filter af moet komen en waar en wat rammelt er precies, want na het vervangen van luchtmassameter is er een resonantie tussen de 12 en 14 hondertoeren weg.

Mausx (0), 14 jaar geleden

Resonantie inderdaad, niet echt een rammel. kan komen door een verouderd of minder goed luchtfilterpatroon.

het luchtfilter verstoort dan de luchtwerveling waardoor er geluid vanaf komt. kan varieren van een resonantie totaan een lekkende uitlaat geluid.
en een luchtfilter,dat zijn de kosten niet dus het proberen waard om die even te vervangen.

SvenDerksen (0), 14 jaar geleden

Ten eerste allen erg bedankt voor jullie adviezen maar hij heeft een week geleden een grote beurt gehad en alle filters vervangen en de luchtfilterbak gecontroleerd en deze zit goed dicht .
Het lawaai hoor vanaf dat je goed gas geeft tot 4500 toeren dat maakt verder niet uit. Maar als ik het gas meteen los laad is het lawaai weg of de koppeling intrap. de slang van de intercooler er geheel af gehaald is goed en zit goed vast. Ik hoop nog verdere mogelijke oplossingen te krijgen.

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Bijgeluiden zijn moeilijk te bijoordelen achter je computer dat moet je echt horen het kan namelijk overal in zitten. Hoe is de staat v.d turbo deze willen ook nog wel eens een bijgeluid veroorzaken bij een hoge km stand. Trek de aanzuigbuis eens los en kijk eens of er geen speling op je turbo as zit.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Mausx bedankt, ik weet genoeg!

SvenDerksen (0), 14 jaar geleden

Bij deze ieder bedankt voor zijn oplossingen maar iets anders moet een nieuwe verstuiver ingelezen worden?!
Vermogen ben ik in ieder geval niet kwijt maar heb ook het vermoeden dat de auto minder zuinig rijd?!

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Ja correctie getal moet ingevoerd worden.

EDO2549 (0), 14 jaar geleden

Dit geluid duidt bij mijn laguna (bezine) op de kapotte airco pomp.
Dit geeft het hetzelfde ratelende geluid bij bepaalde toerentallen. Moet de airco wel aanstaan natuurlijk

kraay1 (0), 14 jaar geleden

volgens mij hebben wij dezelfde preoblemen ik weet ook niet waar dat geluid vandaan komt als het koud buiten is hoor ik dat veel meet als zomers ik dacht zelf aan de kopeling raar is het zodra ik in zijn 3 rijdt is het meestel weg het geluid is ook erger als ik meer gas geeft meestal rij ik rustig weg dan hoor ik het miste nou ik hoop dat voor jou en mij een oplosing word gevonden ik hoor het graag van je groeten van rob en oja mijn laguna is van 2003 1.9 dci

SvenDerksen (0), 14 jaar geleden

Goededag alle ik heb een tijdje terug verstuiver 1 met 2 omgewisseld en na een tijdje draaide de motor weer op 3 cilinders uit laten lezen en toen bleek uit enkele waarde dat de verstuiver van cilinder 2 andere waardes had deze toen vervangen maar uit eindelijk de verstuiver van oorsprong 2 weer in 2 gedaan dus de nieuwe zit weer in cilinder 1 . Het geluid is merkwaardig minder geworden maar nog niet geheel verdwenen laat deze week even verstuiver van cilinder 1 uitlezen . Tot verdere acties.

SvenDerksen (0), 14 jaar geleden

Ben naar de garage geweest en deze verstuiver had geen correctie getal nodig (bosch) het lawaai is nu met meer dan de helft afgenomen. Maar zou het misschien kunnen dat er iets is met eventueel nog een verstuiver of de hoeveelheid lucht inlaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.