Renault Laguna: luchtverontreinigings lampje brand (naast het ABS lamje van de t

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

hallo

het lampje van de luchtverontreinig brand constant, in het gebin knipperde het lapmje en ging dan weer uit nu brand hij continu.
sinds het lampje brand rijd de auto ook niet meer lekker in z'n lage toeren, en trilt de auto / versnellingspook als een gek. ook mis ik vermogen tot z'n 2000/2500 toeren.
kan dit met de katelysator te maken hebben??

D.Alk

Geplaatst door D.Alk (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

adriaan15 (0), 14 jaar geleden

Hallo D Alk
Heb vorige week het zelfde meegemaakt met mijn Renault scenic,knipperend lampje,geen vermogen en trillen,bleek 1 van de bobines kapot te wezen,4 nieuwe zijn erop gekomen,nu weer goed.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Het knipperende lampje probeert je te vertellen dat er op dat moment een storing is die de katalysator aan het vernielen is.
Dan is het beter om de motor uit te zetten of op zijn minst het rijgedrag te veranderen zodat het lampje niet meer knippert.
Mogelijk een bobine, maar een storing met een injector kan ook. Even laten uitlezen door de dealer en je weet waarom de foutlamp aan ging.

sgm (0), 14 jaar geleden

Klinkt inderdaad als bobines. Heb ik ook gehad met zelfde type auto. Bobines alleen vervangen door originele type. Immitaties zijn niet 100% goed in deze auto.

adriaan15 (0), 14 jaar geleden

Heb er 4 originele ingezet,scheelt maar enkele euro met imitatie,dus daarvoor hoef je het niet te laten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.