Renault Laguna: achteruit rij schakelaar vervangen ???

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo heren /dames techneuten

wie kan mij vertellen waar ik de schakelaar van de achteruit rij verlichting en parkeerhulp kan vinden
deze schakelaar heeft de geest gegeven en is gaan hemelen
het betreft hier een renault laguna 1.8 dynamique uit 2001
waar moet ik zijn ( zit de schakelaar bovenop ,erachter ,eronder , of aan de zijkant ), wat moet ik demonteren , moet ik rekening houden met vloeistoffen , kan ik het zelf , kan het op straat gebeuren of moet de auto op een brug .
zit er een 2 polige schakelaar of een 3 polige schakelaar in ??/
zijn er mensen die hier iets van weten , ik hoor hier en daar dat het binnen een kwartiertje vervangen kan zijn

wie heeft advies /raad of een voorstel

mvg rob

tekno 01

Geplaatst door tekno 01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

sgm (0), 14 jaar geleden

Volgens mij is het minder dan een uurtje werk. Schakelaar zit ergens op de bak. Is bij mijn auto ook stuk geweest. Ik merkte dat ik de auto niet kon starten met de bak in de vrij en de koppeling niet ingetrapt. Gezien je vraagt of het op straat kan en de weersomstandigheden, is het dan geen idee om dat door een garage te laten doen?

bunky (0) PRO, 14 jaar geleden

schuin boven (naast) de linker aandrijfas... lastig op straat!!

fitz (0), 14 jaar geleden

Ik heb dit ook gehad met mijn megane 1.6e (K7M)... In mijn geval zit de schakelaar achter/onder op de bak en als je die er uitdraait, loopt de bakolie eruit. Vervangen op zich kost niet heel veel tijd, Hangt er een beetje vanaf of je er een beetje bij kunt komen. In mijn geval moest ik door de linker wielkas. Bakolie ook gelijk maar vervangen (werd het schakelen niet minder van). Schakelaartje op zich kost maar een paar tientjes.
Succes.

tekno 01 (0), 14 jaar geleden

is er ook iets bekend over hoeveel polig de schakelaar schakelaar moet zijn , ik wou gister een nieuwe schakelaar halen maar toen vroeg de verkoper of ik een 2 of 3 polige schakelaar nodig had had , dat wist ik uiteraard niet want de huidige schakelaar zit nog ergens in de bak dus ik kon het orginele exemplaar niet meenemen om te vergelijken

heeft iemand verder een idee wat het zou kosten om een garge het te lten doen

fitz (0), 14 jaar geleden

Schakelaartje kun je gewoon bij de dealer halen, is niet vel duurder dan de automaterialenhandel, maar dan heb je wel meteen de goeie..
Geen idee wat het bij de garage gaat kosten. Uurtje werk, denk ik. En misschien de bakolie vervangen. Dat is geen goedkope olie.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=fitz]Uurtje werk, denk ik. En misschien de bakolie vervangen. Dat is geen goedkope olie.[/quote]
De hele bak hoeft er niet uit...........En de kosten v/d olie zet ook geen zoden aan de dijk.

tekno 01 (0), 14 jaar geleden

wel grappig dat iedereen een andere oplossing en advies heeft , ik ga er maar vanuit dat de schakelaar ergens bij het linker voorwiel zit , maar ik laat hem daar lekker zitten en rij wel naar een garage en laat het hun doen ( het is toch pokkeweer buiten om het zelf te doen ) ik geef het op
het zal mij hoogstens een extra uurloontje kosten

fitz (0), 14 jaar geleden

Wie zei dat de hele bak eruit moest?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.