Renault Espace: Lekkage koelsysteem Espace 2.2 Diesel 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DCI

Goedendag,

mijn koelsysteem is lek. Het lekt op een "buis" die rechts naast de motor loopt (als je vanaf de voorkant de motor in kijkt) Bijgaande afbeelding geeft aan waar deze buis zich bevind, de lekkage zit in de gele cirkel, en links bovenin heb ik getekend hoe deze buis er uit ziet. De buis is van metaal en er zitten 3 slangen op aangesloten.

Grootste vraagteken voor mij is, bestaat deze buis uit 2 delen (het deel wat achter de motor wegloopt en het deel met de 3 slangen er op) en zit er dan dus een pakking tussen die te vervangen is of bestaat deze buis uit 1 geheel (dan begrijp ik niet waarom het deel wat achter de motor verdwijnt een "trechtervorm" heeft)

Kan iemand hier wat duidelijkheid in verschaffen ? Een pakking kan ik namelijk zelf nog wel vervangen, de hele buis ook wel maar laat ik dan toch liever door een vakbedrijf uitvoeren.

mvg,

Henri Amand

[url=http://imageshack.us][img]http://img241.imageshack.us/img241/1426/...[/img][/url]

Henri Amand

Geplaatst door Henri Amand (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Cliodennis (0), 17 jaar geleden

Een espace uit 2007?
Dan is het nog garantie....

Henri Amand (0), 17 jaar geleden

Foutje tijdens het invoeren :-( Is een 2001. Toch bedankt. Groeten

Cliodennis (0), 17 jaar geleden

[url=http://imageshack.us][img]http://img292.imageshack.us/img292/1258/...[/img][/url]

Kun je iets meer aflezen aan dit plaatje ?

Henri Amand (0), 17 jaar geleden

Hallo Dennis,

Ja, ik weet ondertussen dat het op dit plaatje niet staat. Wat je hierop ziet is vooral de rechstreekse uitgang uit het expansievat en dan de buizen naar de kachel toe. Het zit iets verder naar links, tegen de rechterkant van de motor aan. Ik ben vandaag maar naar de Renault dealer gegaan gezien de lekkage steeds erger werd en daar heb ik dus ook dit plaatje gezien. Eerst dachten we dat het buizen nr. 7 waren maar uiteindelijk klopte dat niet helemaal en bleek het een ander plaatje te zijn.

Ik weet nog dat het uiteindelijk een ringetje nr. 10 (op het plaatje) is... en met een beetje mazzel is dat dus zelf te vervangen omdat het "in elkaar schuift". Ringetje dus maar besteld en is morgen binnen...

tips voor de vervanging zijn van harte welkom. Verder dank voor alle moeite zover.

groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.