Renault Scenic: Lekke bandsymbool brandt constant.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Betreft Scenic oud type van 2003. Het lekke bandsymbool brandt constant en er brandt geen lampje van een betreffend wiel. Onze BOSCH kast kan dit systeem niet uitlezen. Wie weet wat er aan de hand kan zijn ?.

Keimpen

Geplaatst door Keimpen (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Al even de spanning gecontroleerd?

Keimpen (0) PRO, 17 jaar geleden

Niets is in onze wereld vanzelfsprekend maar de bandenspanning is oke.

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Sorry maar ben toch bang dat je dan even naar de dealer moet..

Keimpen (0) PRO, 16 jaar geleden

Dealer heeft het systeem uitgelezen en ook nog 6 uren moeten zoeken. Uiteindelijk is de ontvanger v.d. ventielsignalen vernieuwd = onderdeelnr: 82.00.027.883 (r.e.bandenspanning). Tot nu toe hebben we de
klant er niet meer over gehoord.

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

6 uren??????

Keimpen (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja inderdaad als ik de rekening moet geloven wel.

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Vind het nog al voor het vervangen van de ontvanger en het doormeten van het systeem.

jan1958 (0), 16 jaar geleden

had het zelfde probleem. dealer gebeld, komt u maar even langs. uitgelezen, een sensor niet goed. als advies gekregen om ze alle 4 bij een bandenwissel te vervangen.kosten uit lezen 0,00€ en alleen de nieuwe sensoren hoeven te betalen. alles bij elkaar duurde nog geen 15 minuten. toch wel goede service (oja, laguna gt 2003 1600)

8je (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarom 4 sensoren vervangen als er maar 1 defect is?

jan1958 (0), 16 jaar geleden

zal ik je vertellen. de ervaring heeft mij geleerd dat met dit soort dingen er altijd een stuk gaat vlak nadat je er een van hebt vervangen. ik heb zelf besloten om met de banden wissel alle 4 te vervangen, moest toch 4 nieuwe banden hebben.(kwam niet van de garage af, die vonden een vervangen genoeg.) om bij defect andere sensor deze te laten vervangen kost meer dan er preventief een te vervangen(band af en weer oplaten leggen, balaceren etc.) dus eigen keuze geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.