Renault Twingo 2012: Lichtjes in deurbediening werken niet

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4F E7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Hallo!

Ik hoop dat iemand mij hier kan helpen... Ik heb sinds kort een nieuwe (tweedehandse haha) Twingo gekocht. Het valt me op dat op beide deuren de lichtjes van de deurbediening niet werken... Ik heb geen automatische lichtsensor en als ik de lichten dus handmatig aanzet en al de knopjes e.d. licht geven, werken de lichtjes op de deurbediening niet... Ik heb de zekering al nagekeken, maar die is niet kapot. Als deze kapot zou zijn, dan zouden de ramen zelf ook niet naar beneden gaan?
Ik hoop dat iemand mij de gouden tip kan geven!

Groetjessss

Jop8397

Geplaatst door Jop8397 , lid sinds 1 maand geleden

4 Reacties

frankst, 1 maand geleden

Weet je zeker dat ze bij andere Renault Twingo's wel branden? Ik rij een Dacia Dokker en daar zijn die knoppen niet verlicht, mijn moeder rijdt een Suzuki Jimny en ook daar geen verlichting.

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Denk niet dat er een lampje in zit 99.9 % , als er wel 1 in zit is deze niet te vervangen , wordt dan een nieuwe schakelaar

Jop8397, 1 maand geleden

Ik heb ze een paar dagen geleden opgemaakt en er zitten wel degelijk lichtjes in. Het vreemde is dat ze het aan beide kanten niet doen. De Renault garage kon me ook niet veel verder helpen of ze moeten het echt gaan onderzoeken.

frankst, 1 maand geleden

Bij mijn Dacia Dokker zitten er ook lichtjes in, dat wil echter niet zeggen dat ze ook aangesloten zijn. Vaak worden die schakelaars in meerdere automodellen toegepast en zeker bij de goedkopere auto's laat men dan uit kostenbesparing de bedrading weg.
Kijk maar eens bij de stekker onder de schakelaar of het aantal draden wel met het aantal pinnetjes overeenkomt, waarschijnlijk is er minimaal één draad minder dan het aantal pinnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.