Renault Megane: Lichtzoemer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 14i 16v sport

Hallo,

ik heb een vraagje over een renault megane coupe 14i 16v sport van 1999.Als ik de auto op contact zet en doe mijn lichten aan gaat de lichtzoemer aan en blijft aan.Nu heb ik hier en daar al geïnformeerd maar krijg verschillende antwoorden dus dacht ik dan hier maar even de vraag stellen.Hoe krijg ik de lichtzoemer uit dat hij dus niet door zoemt dat ik het lichten aan heb.Want als ik de deur los doe en heb de lichten vergeten uit te doen gaat hij ook aan.De ene zegt je kunt de zoemer verwijder achter op de teller unit en de andere zegt hij zit in de rekeneenheid en het contact van de zoemer zit in het deurslot en de ander zegt nee zit in de schakelaar van de deurstijl.Wie heeft dit ook al eens bij de hand gehad en kan mij de oplossing geven.

benny221

Geplaatst door benny221 (50) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (110), 10 jaar geleden

Een lichtzoemer gaat over het algemeen aan als:
- het licht aan staat
- het contact uit staat of een deur open is.

De vraag aan jou is dus: werkt op je lichtzoemer na alles in jouw auto correct? Gaat bv. de binnenverlichting aan als je de deur open doet en weer uit als je de deur dicht doet?
Doen al je verbruikers het?
Ligt er geen zekering uit?
Heeft je auto verder geen rare verschijnselen?

benny221 (50), 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie heino4276.Zoals hij moet werken doet hij ook dus met de lichten aan laat staan en het contact uit staat of een deur open is.Dat doet hij wel maar als ik deur dicht doe en zet hem op contact en doe daarna de lichten aan blijft hij door zoemen doe ik de lichten uit dan is het goed dan zoemt hij niet meer.Als je de deur open doet gaat de binnenverlichting niet aan.En er zijn geen zekeringen kapot.En verder is het klokje staat een temperatuur onder de tijd op -40 dus dat werkt ook niet maar de tijd wel weer.En verder geen rare verschijnselen.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Deur sensor dus.defect. als deze niet in de deur stijl zit dan.zit hij in het slot. Deze vervangen lost je.probleem op.

Verkeerde temperatuur vermelding wijst op draadbreuk van overgang deur naar chasis, defecte sensor of overgangsweerstand, ook meestal bij de overgang naar de deur. De sensor zit onderin een van.de.spiegels, daar zie je een klein bolletje onderuit steken.

Indien je climat control hebt word deze er ook door ontregelt.

benny221 (50), 10 jaar geleden

hoi hoi bedankt voor het mee denken deze problemen zijn op gelost idd sensor stuk en zat een tweede zoemer verstopt in het dashbord heb deze verwijderd. Bedankt.

benny221 (50), 10 jaar geleden

zoals ik al geschreven heb nogmaals er zaten 2 zoemers in voor het licht waarvan de originele goed was aan gesloten en de tweede verkeerd was aan gesloten.Dus heb de tweede verwijderd en probleem op gelost.Bedankt voor het mee denken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.