Renault Megane: Motor valt uit bij terug koppelen van de motor.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo misschien dat iemand weet wat het kan zijn voor ik dure reparatie kom te staan bij de garage.

ik heb nu zins 2 weken dat soms bij het afremmen en ontkoppelen de motor volledig uitvalt. (vaak bij koude motor) eerst keer merk ik het door dat de binnen verlichting ging branden. bij een warme motor heb ik het probleem nog niet mee gemaakt koelwater temp op bedrijfstemperatuur. dacht eerst dat het te maken had met de gas installatie. maar kwam er al snel achter dat het niet uit maakt of de auto op benzine of op gas rijdt.
als het gebeurd laat ik de koppeling weer inkomen en slaat de motor weer aan. (ik weet dat dit niet een al te goede oplossing is).

vandaag kwam ik er ook achter dat die opeens problemen had met starten normaal is het startknop indrukken en starten, maar nu bleef de startmotor draaien en wou de motor niet oppakken.

zelf dacht ik dat ergens een toerental sensor een defect geeft. maar nu met het 2e probleem denk ik eerder dat er ergens iets mis zit in de ontsteking.
er staat geen storing melding in het display.

heeft iemand een idee voor dat ik naar de garage ga?

met vriendelijk groeten,

Henk

henk4370

Geplaatst door henk4370 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (215), 10 jaar geleden

Kijk tijdens het starten wanneer de motor niet wil aanslaan eens of je toerenteller wél uitslaat.
Als de toerenteller dan niet uitslaat, is het waarschijnlijk de BDP-sensor en die zit tegen je vliegwiel aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.