Renault Laguna: Loop af en toe niet op gas

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Hallo;
Regelmatig schakeld de motor niet op gas over, soms na enkele keren opnieuw starten lukt het wel.
De zekering t.h.v. de verdamper is goed als je hem loskoppeld en terug plaatst hoor je een ralais tikken in de computer, het ledje blijft groen knipperen, als bde motor eenmaal op gas loopt loopt hij gewoon goed.
Wie kan mij helpen. Frank.

Frank3186

Geplaatst door Frank3186 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

AS1 (105), 17 jaar geleden

Ik begrijp uit je verhaal dat deze soms uberhaupt niet overschakelt op gas. Dus niet dat hij overschakelt en vervolgens afslaat.
Is dit bij koude en/of warme motor? Hoe is procedure normaal bij koude motor, start hij op benzine en schakelt deze na een tijdje over op gas of schakelt hij over als hij boven een bepaald toerental is geweest?
Controleer i.i.g. alle elektrische aansluitingen, vooral ook massa.
Een slecht contact van een temperatuursensor kan er voor zorgen dat het gassysteem een onjuiste temperatuur (te laag) registreert en niet wil overschakelen.

Frank3186 (0), 17 jaar geleden

Normaal gaat hij over op gas na +/- 30sec als hij dan boven de 2000 toeren is geweest, nu blijft hij op benzine lopen en loopt gewoon goed op benzine of hij warm of koud is maakt niets uit, als ik hem uitzet en weer start loopt hij soms wel weer op gas en soms ook weer niet het is dus onregelmatig dat hij niet op gas wil lopen.
Ik heb al diverse kabel contacten nagekeken en geen rare dingen gezien. Normaal hoor ik een relais in de kofferbak tikken nu dus soms ook niet. Vandaag wilde hij helemaal niet meer overschakelen op gas.

AS1 (105), 17 jaar geleden

Je kunt als work-around mogelijk het volgende proberen: voordat je gaat starten, met contact aan, zet je de schakelaar van gas over naar benzine en dan direkt weer op gas. Als het lampje stopt met knipperen dan ga je rechtstreeks op gas starten.

Frank3186 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je bijdragen as1, het probleem lijkt opgelost volgens een gasspecialist moest ik de contacten van de stappenmotor voor het stationair toerental en van de gaskleppositiemeter reinigen en inspuiten met contactspray en inderdaad hij doet het al de hele dag goed.
m.v.g Frank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.