Renault Clio: Loopt onregelmatig (3 poten?) en stinkt naar rotte eieren

Bouwjaar: 2002

Mijn 2002 Clio 1.4 loopt zeer onregelmatig, maar ik zie de bougies niet eens zitten. Zijn deze verscholen onder een metalen blok? Klopt het dat als de moter maar op 3 poten loopt dat het gaat stinken naar rotte eieren (Katalysator?)

Hoss23

Geplaatst door Hoss23 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

ja.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

1 bobine defect

Hoss23 (0), 19 jaar geleden

Als ik echter de 4 bobines een voor een los trek gaat de auto telkens nog slechter lopen. Kan het dat een van de bobines maar een halve vonk doorlaat? Ik heb het gevoel dat bij een bobine de motor maar een klein beetje slechter ging lopen.

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

bobines zijn 2 aan 2 in serie geschakeld dus je moet de injectors 1 voor 1 los trekken om te kijken welke cil niet meeloopt

robin171290 (0) PRO, 15 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem met een clio 1.6 uit 2002, ook die rotte eieren lucht en hij loopt heel slecht stationiar. nu net reed ik er mee en hij liep heel slecht, stationair 3000 toeren en het motorstorings lampje ging branden, hij reed in het nood programma... en toe ik weer trug reed deed hij het weer redlijk normaal, hij liep wel een beetje stoterig maar niet meer in het nood programma en ong. 500 toeren stationair.

kan het zij dat er een beetje vocht bij een bobine zit, en dat ls als het een beetje warm is dat hij het weer doet. meestal is het tog zo dat als er een bobine stuk is dat hij het gelijk helemaal niet meer doet.

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 15 jaar geleden

"kan het zij dat er een beetje vocht bij een bobine zit, en dat ls als het een beetje warm is dat hij het weer doet. meestal is het tog zo dat als er een bobine stuk is dat hij het gelijk helemaal niet meer doet?"

Ja.

Maar het hoeft natuurlijk niet eens een bobine te zijn, deze keer.
Probeer eerst eens uit te vinden welke cilinder problemen geeft.(zie je soms al aan de bougiekleur)
Als je aan de bougies niets ziet is uitlezen is de beste volgende stap.
Oiram

Hans4040 (390) PRO, 15 jaar geleden

Robin Meester, open voor dit probleem even een nieuw topic, deze stamt uit 2004.

mvg,
moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.