Renault Laguna: loopt te laag stationair

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0L automaat

mijn laguna 2.0L exe automaat , draait met een te laag stationair toerental , tijdens het rijden geen problemen rijdt soepel en trekt goed.
het toerental is nu +/- 500 a 600 toeren/min. als ik voor een verkeers licht stil sta slaat de motor net niet af , wel flikkeren dan het olie en koelvloeistof lampje en klinkt er
een waarschuwing met oliedruk te laag , waarschijnlijk door te lage toerental , want olie zit er voldoende in (max streepje peilstok) .
als ik de automatenbak voor een verkeerslicht in Neutraal zet is er geen verschil in toerental.
nu weet ik dat het toerental niet af te stellen is bij de laguna maar hoe kan ik het oplossen ?
auto heeft en krijgt altijd op tijd zijn onderhouds beurten bij renault dealer.

limbra

Geplaatst door limbra (465) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Mogelijk defecte of vervuilde stationair regelaar. Schoonmaken of vervangen.

limbra (465), 14 jaar geleden

zal er komende week ff tijd voor maken om er naar te kijken en evt. op te lossen

alvast bedankt

gr. Limbra

limbra (465), 14 jaar geleden

vandaag de auto uit laten lezen bij renault dealer , fout melding wees idd op stationair regelaar , de monteur probeert hem te reinigen en als dat niets uithaald wordt deze vervangen .
verder had ik ook een probleem met de ABS bij het uitlezen rolde deze storing er ook uit. (maar dat is de andere topic van mij)

ik kon de auto laten staan voor reparatie en ik kreeg een leen auto mee zonder kosten , ondanks dat ik de laguna niet bij deze dealer gekocht heb, netjes.


gr. Limbra

Hans4040 (285) PRO, 14 jaar geleden

mooi zo..bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.