Renault Laguna: LPG-G3 bijgeluid tanken & capaciteit lijkt wisselend

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

- Lpg installatie geeft bij Tanken geeft vaak zagend geluid.
- Het lijkt alsof de tank de ene keer eerder vol is als anders.
Voorbeeld1: ik heb de tank in de vakantie een paar keer leeggereden (overschakelen na schokken) en de ene keer tankte ik 41,4 liter en de andere keer 34,2 liter
Voorbeeld2: ik tankte een keer 46,8 liter terwijl de tank niet leeg was
- Ik zou graag met zekerheid willen weten wat de capaciteit is van de tank? Merk gastank: Icom Italy, type: CS 86. (verder staat er nog het volgende op: E3 67R-01 58266)

En kent iemand het probleem/oplossing dat de tank de ene keer voller kan dan de andere keer?
En kent iemand het probleem/oplossing van het bijgeluid van het tanken?
En tenslotte zou ik graag weten hoeveel liter de gastank kan bevatten (of bruto of 80% waarde)

erikvandervlist

Geplaatst door erikvandervlist (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

nonkelpater (0), 14 jaar geleden

Kijk eens naar volgende link, met name update van 15-10-2007
http://www.autoweek.nl/myreviewdealer.ph...
Daar heeft blijkbaar iemand juist hetzelfde probleem met dezelfde installatie. Maar goed, aan de problemen van een ander heb je niet veel.
Wat ik zelf al meegemaakt heb is dat ik tijdens warm weer zo goed als géén LPG (telkens ongeveer een halve liter) in de tank kreeg ondanks dat hij helemaal leeg was.
Na 3 pogingen bij evenveel verschillende tankstations heb ik met een schroevendraaier de terugslagklep van de vulnippel ingedrukt en dit bleek de oorzaak van het probleem te zijn.
Maar als je dit doet zorg dan wel dat je uw hoofd uit de buurt van de nippel houdt, er ontsnapt namelijk wat gas uit de leiding (de tank zelf heeft een aparte terugslagklep) en het is zeer pijnlijk als je dit in je ogen krijgt.

sgm (0), 14 jaar geleden

Een LPG tank heeft een 80% vulbegrenzing. Bij sommige tanks werkt die prima, bij andere tanks niet. De temperatuur en het tankstation zijn ook nog van invloed. Ik zou er niet teveel aandacht aan besteden. Wel is het advies om te stoppen met tanken als dat geluid optreedt. Want dan zit je aan die 80% grens.

erikvandervlist (0), 14 jaar geleden

het bijgeluid is er soms ook al aan het begin van het tanken, dan is de 80% grens nog lang niet bereikt.

sgm (0), 14 jaar geleden

Ja, die vlotters met afsluiter functioneren niet altijd even best. Je kunt het laten vervangen en opnieuw afstellen. Reken op zeker 200 euro.

erikvandervlist (0), 14 jaar geleden

De tank is 53l, dat kon ik achterhalen door in het midden een soort dekseltje open te schroeven. Het stond daar ingegraveerd.
Verder heeft men de multivalve vervangen waardoor ik nu niet meer dan 40 liter heb getankt. Wel heb ik de indruk dat het maximaal aantal liter kan afhangen van de druk die het tankstation levert.

erikvandervlist (0), 14 jaar geleden

Ik bedoelde de laatste melding hier als oplossing voor de wisselende capaciteit van het lpg system. Vermoedelijk koos ik per ongeluk reageer direct?

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

vaak blijf klepje in tank hangen komt vaker voor ,heb er al meerdere gemaakt

erikvandervlist (0), 9 jaar geleden

Oplossing was dus de multivalve vervangen, het bijgeluid is gebleven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.