Renault Scenic: lucht in koelsysteem van Renault Scenic type RN 1.6e

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb lucht in mijn koelsysteem en dat veroorzaakt problemen,ik wil het koelsysteem dus ontluchten.Hoe kan ik dat het beste doen en waar bevinden zich de ontluchtingsnippels?

makozie

Geplaatst door makozie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

AS1 (115), 16 jaar geleden

heb je de zoekfunctie gebruikt?

daanvdl (0), 16 jaar geleden

Ik moet zeggen dat ik 't ook niet kon terugvinden. Er zit 1 slang naar de kachelradiateur waar een ontluchtingsventiel op zit.
expansievat dus volgooien; motor starten, rustig warm laten worden en regelmatig die slang ontluchten. Motor 3000 toeren laten lopen, en weer op die slang ontluchten. Als hij op temperatuur is zal de thermostaat opengaan, hierdoor stroomt er water door de radiator. Hierbij ontsnapt er nog wat meer lucht, dus weer even opendraaien.

Ik zou de auto aan de voorzijde wat omhoog zetten, zo 'sluit je uit' dat het expansievat ook daadwerkelijk het hoogste punt heeft, anders blijft er lucht in de slangen zitten. Je kan ook je expansievat loshalen en deze tijdelijk hoger plaatsen, zodat het Echt het hoogste punt heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.