Renault Megane: Luchtverontreinigingslampje blijft branden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Renault Megane Authentique 5/2002 benzine - Motor draaide niet goed en lampje Luchtverontreiniging brandde. Garage verving één bougie-eenheid (bobine). Motor draait nu perfect rond en uitlaatgassen zijn zuiver. Maar Luchtverontreinigingslampje blijft branden ! Kan het zijn dat alleen de sturing van het lampje faalt maar dat de regeling van de injectie OK is ? Heeft iemand het schema van de ECU ?

BBILLY

Geplaatst door BBILLY (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Hebben ze de codes gereset? Zo ja, dan zit er nu een nieuwe fout in. Even uit laten lezen door de dealer, dat scheelt een hoop zoekwerk.
Zo nee, even terug en codes laten resetten.

BBILLY (0), 14 jaar geleden

Garagist heeft alleen de bougie-eenheid vervangen, heb hem niets anders zien doen. Motor draait perfect nu en uitlaatgassen lijken mij mooi proper alsof de regeling gewoon in orde is. Veronderstel dus dat een verder bezoek aan de garage voor dit probleem niet dringend is en kan wachten tot de volgende onderhoudsbeurt ? (oldford, bedankt voor uw reactie !).

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Je veronderstelt een hoop. Stel dat er wel wat aan de hand is en je katalysator kapot gaat daardoor. Die kosten vele honderden euro's.

BBILLY (0), 14 jaar geleden

Ge hebt gelijk. Zal toch eens even binnenwippen bij mijn garagist. Als dat zulke gevolgen kan hebben vraag ik mij af waarom hij dat zelf niet heeft opgemerkt !!!

BBILLY (0), 14 jaar geleden

(Ter info) Volgens mijn garagist worden fouten vastgelegd in een geheugen. Deze kunnen slechts gewist (reset) worden nadat met een diagnosetoestel een diagnose wordt uitgevoerd. Dit laatste werd niet gedaan omdat bij de spoedherstelling het diagnosetoestel ergens anders in gebruik was. Ofwel brandt dat lampje dus nu nog alleen maar omdat die diagnose, en daarbij de reset, niet gedaan is en is er verder niets aan de hand met mijn herstelde wagen (wat ik aanneem omdat de motor nu mooi ronddraait en de uitlaatgassen mooi proper zijn), ofwel is er ondanks alles nog steeds een fout aanwezig die zich niet laat voelen. De wagen moet dus zeker nog eens binnen voor diagnose en reset.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je mazzel hebt, gaat het lichtje in 3 dagen uit.
Garagist had je ook wel even mogen waarschuwen dat het lampje zou blijven branden.

BBILLY (0), 14 jaar geleden

Ha zo !! Ik moet toch nog een paar dagen wachten !!!
Inderdaad garagist had mij dat kunnen zeggen !
Bedankt ook voor uw reacties oldford.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.