Renault Scénic : maakt te veel toeren/slaat af/g3 probleem

auto maakt soms te veel toeren, zelfs tot 60 toeren!als je stilstaat bij verkeerslicht e.d, nu slaat hij ook opeens af en toe af als je terugschakeld bij bv rotonde enz deze problemen op g3 en benzine! voor het eerst afgelopen week gastank leeggereden, in boekje staat dat je dan eerst weer aantal kilometers moet rijden, voordat je weer op g3 over kan schakelen, maar ook dat wil onze scenic niet meer! alleen als je stationair draait wil hij wel omgeschakeld worden , maar hakkelt wel heel erg, als je gas probeert te geven slaat hij gelijk af! wie kan ons helpen, wat dit of deze problemen kunnen zijn

eone

Geplaatst door eone (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

graalus (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je problemen op benzine en lpg hebt moet je er eerst voor zorgen dat de auto op BENZINE goed draait en geen problemen meer heeft tydens het rijden op BENZINE.
Als de motor 6000 t/min gaat draaien voor het stoplicht zal er iets vastzitten(lucht omloop motortje).laat hem eerst eens uitlezen bij de dealer dan weet je waarschijlijk meer!

iwan4697 (0), 17 jaar geleden

hoi renault dealer wil niet eerst uitlezen maar eerst zoeken a 60 euro per uur(niet dus).Heb dus mijn schoonvader (automonteur defensie) een uitdaging gegeven stappenmotor is nu schoon,smoorklephuis ook.en de slang vanaf luchtfilter naar smoorklephuis waar ook de lpg binnen komt is verot en word vervangen.als dat gebeurt is heb ik nog een G3 probleem!

wanner (0), 17 jaar geleden

Als hij teveel toeren maakt, is er ergens een lek tussen carburateur en de motor. Misschien het inlaatspruitstuk. Bij mij (ook G3) was dat na een backfire gescheurd. Onderin/achter, dus niet te zien. Hij maakte veel toeren door deze valse lucht en ik heb me laten vertellen dat een G3- auto die op benzine start en teveel toeren maakt NIET overschakelt naar LPG.

eone (0), 17 jaar geleden

van de week word er naar het gas gekeken ben benieuwd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.