Renault Clio: Massa storing? Waar moet ik beginnen. remlicht brand spontaan!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo,wie heeft er een goede raad. De clio van mijn dochter start dan weer wel, en dan weer niet. Onder het starten houd hij er plotseling, naar een paar normale omdraaiingen ermee op. Tevens branden de remlichten spontaan. Bij het omdraaien van het contactslot, zie ik de snelheidsmeter onderin trillen en hoor een storingsgeluidje. Ik heb met accukabels van mijn eigen auto geprobeerd te starten, maar zelfde als bovengenoemd. Nu weet ik dat het een massastoring kan zijn, maar waar moet ik in godsnaam beginnen met zoeken. Vreemd is dat hij het soms weer normaal doet. Sorry voor het lange verhaal, maar misschien weet iemand raad.

bruig1

Geplaatst door bruig1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Effe duidelijk maken.; tijdens de startpoging, stopt het ronddraaien van de motor? Juist of niet? Duidelijk zijn.


De remlichten zullen wel veroorzaakt worden door de remlichtschakelaar. Koppel deze los, dan zal het oplichten wel over zijn. (> dus remlichtschakelaar vernieuwen).

kaleido 1 (1600) PRO, 8 jaar geleden

Als de startmotor stopt met draaien , wordt dan alles spanningsloos ?
De massakabel van accu naar motor/chassis .
De accuklemmen zelf.
de diverse kleine massa draden her en der in de auto.

bruig1 (0), 8 jaar geleden

Hallo Ralf, tijdens het starten stopt het rondraaien van de motor na +/- 4 keer spontaan en is alles gelijk spanningsloos op de vraag van Kaleido. Waarom is er een soort trilling in de naald van de km. teller, en valt dan na een paar draaien van de motor en startmotor weer alles uit. Ook is dan bijvoorbeeld het tijdklokje weer van slag.

kaleido 1 (1600) PRO, 8 jaar geleden

Daarom de controle van de massa en plusaansluitingen tussen accu/klem en massa/plus aansluitingen.
Motormassa en plus naar verdeelblok in de auto.

bruig1 (0), 8 jaar geleden

Hallo, ik heb vandaag jullie advies opgevolgd, en ben zo'n beetje alles waar een draad aan zat aan het opschuren geweest. Ook alle zekeringen en relais eruit gehaald, en schoongemaakt. Ook gelijk maar een nieuwe accu geplaatst. Voorlopig start hij geweldig. Afwachten dus maar. De remlicht schakelaar was inderdaad het probleem. Dat ze bleven branden kwam doordat het rempedaal in ruststand zal ik maar zeggen, de schakelaar niet genoeg aanraakte om ingeduwd te zitten. Andere gehaald en deze had een langere stift. Denk dat de oude schakelaar bij vervanging van de rembekrachtiger iets heeft opgelopen. Alvast hartelijk bedankt voor uw advies. gr. george

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.