Renault Laguna II GT: Massaverbindingen

Bouwjaar: 2002


Hallo,

Mijn auto geeft al een tijdje problemen met de elektronica. De melding is dan steeds aansturing gasklephuis. Inmiddels is de stekker en dat gasklephuis vervangen, maar de storing blijft.

Opvallend is dat de storing meestal optreedt als de auto warm is en het warm, droog weer is. Doorgaans een situatie van even in het verkeer vast zitten en het is prijs. De auto gaat dan in noodloop. Na enige tijd stilstaan is dit weer weg en doet de auto het weer normaal. Alleen is de laatste tijd het brandstofverbruik toegenomen (van 1:10 naar 1:8 of erger op LPG).

Bij de een na laatste storing heb ik de ANWB gebeld. Die kwamen met de tip om de massaverbindingen te controleren.

Nou vraag ik me af of een slechte massaverbinding dit soort problemen kan geven. Welke massaverbindingen heeft de computer en welke heeft het gasklephuis?

sgm

Geplaatst door sgm (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

edwin2583 (0), 18 jaar geleden

is geen probleem van de massa de gehele draadboom van het gasklephuis zal je moeten omleggen naar de andere kant 90% dat het dan goed is

edwin2583 (0), 18 jaar geleden

vraagje wat voor kleur is de stekker op het gasklephuis geel of grijs en wat voor motor betreft het??

sgm (0), 18 jaar geleden

Ah, jij stelt de goede vragen. :-) De grijze stekker is al vervangen door een gele. Dus die is het niet. Na vervangen was er geen verschil in gedrag. Het motorblok is een 1.8 16V op LPG, waar ie beter op loopt dan op benzine.

Weet je iets over de mogelijke oorzaak van deze storing? De dealer heeft al geopperd om die draadboom om te leggen. Maar de vraag is natuurlijk waarom dat in mijn auto wel zou moeten en in andere exemplaren niet. Zou een ander elektrisch onderdeel van de auto stoorpulsen kunnen veroorzaken waardoor deze fout optreedt?

sgm (0), 18 jaar geleden

Update: draadboom omleggen bracht geen verbetering. Auto heeft nieuwe computer gekregen. Dure aangelegenheid alles bij elkaar.

Fingers crossed dat alles nu goed is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.