Renault Laguna: Aansluiten van VDO cruise control

Bouwjaar: 1996

Beste mensen,

Ik heb een cruise control van VDO gekregen, maar deze komt uit een Citroen Xsara 1.9 TD Break Ligne Prestige van 10-1998, ik wil hem weer inbouwen in een Renault Laguna 2.2 diesel van 1996 .
Gezien het feit dat er geen aansluitschema bij zit om de cruisecontrol aan te sluiten op de Laguna wil ik graag weten welke draden van de cruisecontrol aangesloten moeten worden op de kabels van de Laguna. Speedpulse en tacho pulse zijn de twee draden waar ik niet van weet waar ze op moeten en oh ja dit nog: omdat de Renault Laguna niet uitgevoerd is met een toerenteller, ben ik bang dat de cruise control niet gaat werken.

Wie heeft er tips om de cruise control wel goed op de Laguna te kunnnen laten werken, zoals op de Citroen Xsara ?

Gerben75

Geplaatst door Gerben75 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

rij even langs een inbouwcentrum van dit soort spul

Gerben75 (0), 18 jaar geleden

Beste ABC

Krijg het niet voor elkaar hoor. Die inbouwers willen niet loslaten kan ik niet ergens een schema downloaden op het internet?
Radio voorbereiding is ook een warboel.

Groeten gerben

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Speedpulse en tachopulse is hetzelfde. Ik ben bang dat een externe pulsgever moet gaan monteren omdat op jouw auto geen snelheidsignaal aanwezig is. Je kan wel een toerentalsignaal van de dynamo halen maar mijn ervaring is dat dat niet goed werkt qua regelsnelheid.

Gerben75 (0), 18 jaar geleden

Ha mooi en harstikke bedankt EvT!

Nou moet het lukken , dat zocht ik juist. Ik ga gauw mee aan de slag.

Gerben


Gerben75 (0), 18 jaar geleden

Beste evt,

Heb je al de zelf diagnose van de vdo cruisecontrol laten uitvoeren? En is die wel okay ? Ik denk eerder dat wij een andere manier van een pulsegever moeten vinden, misschien een externe van vdo zelf
groeten gerben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.