Renault Grand Scenic: Mechanisme zijruit linksvoor kapot (motortje nog goed) dealer ca

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Turbo

Het mechanisme van de ruit van het linkervoorportier is kapot. Het motortje is volgens carglass (die heeft noodvoorziening getroffen zodat raam nu dicht is) nog goed. Kost dit bij de dealer ca 300 Euro? Ik zie bedragen op internet voor het onderdeel van ruim 200 euro, met een half uur arbeidskosten erbij kom je gauw op 300 euro denk ik, klopt dat? Is dit zelf te doen met een onderdeel dat ik bij de dealer koop of bijv. bij de sloop? Ik zie wel coulance regelingen hiervoor maar of dit geldig is voor mijn uit Duitsland geimporteerde auto uit 2004 (90.000 KM) betwijfel ik helaas, bedankt.
[url=http://img824.imageshack.us/i/renaultgsf...][img]http://img824.imageshack.us/img824/9734/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Bloempie

Geplaatst door Bloempie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Heino4267 (230), 13 jaar geleden

Wat is precies het euvel?
Valt de ruit naar beneden? Dan betreft het wellicht afgebroken clips, die los te koop zijn bij de dealer.
Dat kan je zelf repareren. De onderdeelnummers zijn op deze site zelfs meermalen genoemd.

Bloempie (0), 13 jaar geleden

Ruit valt niet naar beneden, maar ik kon hem langzaam met de hand naar beneden bewegen / duwen, carglass heeft noodreparatie gedaan en hem omhoog gezet en vast gezet.
Dealer net gebeld, altijd mechanisme en motor samen vervangen (1 onderdeel), uit hun ervaring is klein onderdeel vervangen niet mogelijk ...... (en blokjes niet los te bestellen). Mechanisme en motor is 1 geheel ca 400 euro incl arbeid :-(.
Importeur gebeld, coulance moet ik bespreken met dealer zeggen ze en dealer zegt maximaal 4 jaar en mijn auto is 6 jaar oud.
Dit is toch niet normaal 400 euro voor zo'n nutteloos onderdeel, maar er zit weinig anders op vrees ik, wellicht onderdeel bij de sloop. Ik heb nu in 1,5 jaar tijd ruim 2000 euro aan reparaties gehad (ok incl distributieriem die telt niet mee).....

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de motor en kabel ok is en enkel het blokje (geleider) gebroken is kan je deze wel apart vervangen. kost op sommige websites minder dan een tiende van de door jou genoemde prijs. Ik dacht dat de dealers deze wel kunnen apart bestellen, de mijne alvast wel.

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

kan iedere dealer bestellen maar zit geen winst marge op een onderdeel van 3 euro.
kijk eerst eens wat er kappot is en of de kabel en rol niet te veel beschadigd zijn ,als dit ok is en het is allleen de klem ben je voor een paar euri klaar.
zijn de kabel en rol wel beschadigd kun je het best een mechanisme kopen zonder motor en jou motor overzetten op het nieuwe mechanisme(te verkrijgen bij de betere automaterialen zaak)
als je de zoekfunctie gebruikt kom je wat beschrijvingen tegen vwbt het demonteren van de deurbekleding

Heino4267 (230), 13 jaar geleden

Dus wat je zou kunnen doen om het goedkoper te maken:
- deur voorzichtig openmaken
- ruit vasthouden (tegen vallen) en ruitmechanisme laten bewegen.
- kijken wat er fout gaat c.q. kapot is
- en de kaduke onderdelen op internet opzoeken en bestellen, monteren klaar.

ssamsung (0), 13 jaar geleden

ik had het bij mijn laguna dat de raam mechanisme kapot was heb gewoon 1 bij de sloop gehaald en zelf vervangen

eerst het raam er uit halen dan een paar boutjes en dan nieuwe erin en dan de raam er in is eigenlijk wat je zegd een half uur werk.

nieuw koste de mijne 250 euro ofzo en bij de sloop 90

jensofzo (0), 13 jaar geleden

Hallo ik heb onlangs ook mijn raammechanismes vervangen het zoeken op inet koste me meer moeite als het kopen en inzetten van een nieuw mechanisme
aan beide zijden van de laguna 2001 waren de kabels gebroken of dusdanig beschadigd dat er nieuwe mechanismen in moesten
kosten voor 1 mechanisme bedraagt ongeveer 110 euro het demonteren en monteren was een half uur werk zoals al aangegeven door jullie zelf

vrij makkelijk zelf te doen het zoeken op internet hoe je iets uit elkaar haalt of monteren moet duurt langer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.